Közélet

2009.03.05. 06:47

Üdvözöljük Olvasóinkat a bama.hu megújult fedélzetén!

Közhelygyanús, de igaz: a világhálón nincs megállás, napról napra változnak az internetezők szokásai. A bama.hu napi tízezer látogató szempontjait figyelembe véve váltott arculatot március 5-én, hajnali hat órakor.

bama

A bama.hu számára jól indult az év: januárra ugyanis tízezer fölé nőtt napi látogatóink száma. Kézenfekvő volt, hogy erre nekünk is lépnünk kell. Ezt léptük, amit itt lát, kedves Olvasó. Reméljük, a változások magukért beszélnek, néhány újdonságra azért külön is felhívnánk a figyelmet.

Látogatóink túlnyomó többsége Baranyából érkezik, ami természetesen nem meglepő - sőt, inkább örömteli - egy célzottan megyei portál esetében. Az ő kedvükben szerettünk volna járni azzal, hogy híreinket ezen túl elsősorban nem témájuk (közélet, kultúra, krimi, stb.), hanem településhez való kötődésük alapján csoportosítjuk. Ha a kedves Olvasó a "Hírek" menüpontra kattint, látja: a megye kistérségeinek központjai mind ott szerepelnek.

Ha már a menünél tartunk: ugyancsak igyekeztünk könnyen elérhetővé tenni azokat a híreket, amivel a bama.hu alighanem egyedülállóan széles és mély képet ad a megye sportéletéről. A "Sport" menüre kattintva a főbb megyei csapatok és sportágak szerint lehet böngészni írásainkat.

Mint azt bizonyára Önök is észrevették, a bama.hu az elmúlt évben a megyei témák intenzíven használt fóruma lett. Voltak olyan cikkeink, melyekhez ezernél is több hozzászólás érkezett. Egyértelmű volt tehát, hogy e megtisztelő olvasói aktivitásra is oda kell figyelnünk. Megtettük: a nyitólapon, szinte közvetlenül vezető híreink alatt, külön helyet biztosítottunk a szerkesztők által kiemelten érdekesnek ítélt kommentek számára. A cikkek alatt pedig mától új funkciókkal bővült felületen jelennek meg a hozzászólások: lehet változtatni sorrendjüket, sőt, az összeset is meg lehet jeleníteni egy oldalon. Arra is lehetőség van ezen túl, hogy Önök is segítsenek a moderálásban, és jelezzék, ha véleményük szerint túlkapás történt.

A nyitólap talán legszembetűnőbb változása, hogy a korábbinál több cikkből kap ajánlót az olvasó. A lap tetején csak friss, napi aktualitású információkat tálalunk, azonban a komoly érdeklődést kiváltó, fontosabb írások nem búcsúznak napkeltével a címlaptól: a "Korábbi vezető cikkeink" dobozban biztosítunk számukra helyet. A tegnapelőtti vitafórumot tehát ott érdemes keresni.

Az persze, hogy a bama.hu elsősorban megyei portál kíván lenni, nem jelenti azt, hogy ne látnánk el Baranya határain túlra is. Sőt. Az ország-világ híreinek, valamint a magazin-jellegű - életmódról, lakberendezésről, sztárvilágról szóló -írásoknak ezért külön helyet szenteltünk a nyitólap közepén.

Természetesen a régi motorosok sem szorultak le a pályáról. A nyitólapról továbbra is közvetlenül elérhetők többek között képgalériáink, Baranya szépségei, megyei programajánlónk, bulifotóink, napi menü ajánlatunk.

Megtisztelő véleményükre ezúttal is számítunk: kérjük osszák meg velünk, mit gondolnak az új dizájnról!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!