Közélet

2016.05.11. 18:28

Új igazgató kerül a pécsi állatkert élére?

Akár már május végén távozhat az igazgatói székből Szatyor Miklós, értesült a Dunántúli Napló több, egymástól független forrásból is.

B. A. (Dunántúli Napló)

Nem sokkal azt követően, hogy levezényelte a felújítást és az átalakítást, és hogy a jövő pénteken megnyitja a pécsi állatkertet, akár már május végén távozhat az igazgatói székből Szatyor Miklós, értesült lapunk több, egymástól független forrásból is.

Információnkat hivatalosan nem erősítették meg, ugyanakkor nem is cáfolták. Úgy tudjuk, már közölték a döntést a vezetővel, s azt is hallottuk, hogy a döntésnek nincs köze a korábban országos vitát is kiváltó farkaskilövéshez, amely után ráadásul a városvezetés kiállt az igazgató mellett. Azt viszont informálisan sem tudtuk kideríteni, mi indokolhatja valójában a döntést.

Információ helyességére enged következtetni ugyanakkor, hogy az érintett külön kérdésünkre sem cáfolta a hírt, azt mondta, nem kíván nyilatkozni, a városvezetést keressük. A polgármesteri kabinetirodától azt kérdeztük, mi az oka a váltásnak. Annyit írtak válaszul, hogy Szatyor Miklós szerződés szerinti megbízatása hamarosan lejár.

Jelenleg mind ő, mind az önkormányzat is az új állatkert megnyitásának előkészítésére koncentrál. Annak megnyitását követően születhet döntés az új vezetési struktúráról, illetve a vezető személyéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!