Közélet

2009.01.20. 14:41

Új választókerületi elnököt nevezett ki a Fidesz a Kertvárosban

Hivatalosan Csizi Péter, pécsi önkormányzati képviselőt nevezte ki a Fidesz elnöksége a pécsi Kertváros választókerületi elnökének. A Fidesz sajtóközleménye.

forrás: Fidesz, Pécs

"A képviselő egyik legfontosabb feladata lesz, hogy a 2006 nyara óta politikai – önkormányzati és parlamenti - képviselet nélkül maradt 60 ezres városrészben lakók érdekeit képviselje, megpróbáljon segíteni napi gondjaikon.

Toller László sajnálatos balesete óta a pécsi Kertvárosban élők magukra maradtak, csaknem három éve nincs politikai érdekképviselete a 60 ezres városrésznek. Bár a Fidesz elsőként, és többször is szóvá tette, kezdeményezte ennek a tarthatatlan helyzetnek a megoldását, illetve az időközi választásokat, a szocialisták csak az időt húzták és húzzák.

Az, hogy 2006 nyara óta nincs, és nem is lehet Kertvárosnak képviselője, folyamatosan érezteti hatását. Ennek „köszönhető” többek között, hogy a kormány nem nyújt segítséget és támogatást az életveszélyes IMS-iskolák mielőbbi felújításában (a városrészi iskolák fele életveszélyes!), emiatt van, hogy több hónapig kell „hadakozni” az önkormányzattal az utak biztonságossá tételéért (Maléter Pál úti jelzőlámpa esete), emiatt van, hogy Pécs legnépesebb kerületében nincs megfelelő orvosi rendelőintézet és szakellátás, emiatt van, hogy mocskosak és elhanyagoltak a parkok és közterületek, és emiatt van az is, hogy manapság sötétedés után már csak a „bátrabbak” merészkednek az utcákra – mert a közbiztonság finoman szólva is aggodalomra ad okot.

A választókerületi elnök egyik legfontosabb feladata az lesz – ha már a kormánypárt és a szocialista képviselők ezt nem teszik meg, hogy a Kertvárosban felmerülő lakossági problémákon megpróbáljon segíteni. Közvetítsen az önkormányzat és a lakóközösségek között. Képviselje a kertvárosiak érdekeit. Megpróbálja Kertvárost újra bekapcsolni a pécsi vérkeringésbe, mert úgy tűnik, mintha a városvezetés elfelejtette volna, hogy ez a városrész is Pécshez tartozik.

Legkésőbb február végéig megnyílik a választókerületi elnök irodája is (Viktória utca), ahol személyesen is jelezhetik panaszaikat, kérdéseiket, észrevételeiket a lakók.

Bánki Erik
Regionális politikai igazgató, Fidesz"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!