Közélet

2012.07.24. 18:06

Újabb fontos útszakasz készült el az Ormánságban

Újabb munkával készültek el a kivitelezők, a Drávaiványit Sellyével összekötő, 2,7 kilométer hosszú felújított útszakasznak ma tartották a műszaki átadását.

H. Zs. (Dunántúli Napló)

Az út teljes szélességben felújították az aszfaltburkolatot, illetve több szakaszon a teljes pályaszerkezetet is kicserélték a kivitelezők, ezzel megelőzték, hogy a kritikus szakaszokon a jövőben tovább süllyedjen a burkolat. Ezzel együtt a földpadkát is rendbe tették, kitisztították a vízelvezető árkokat, és az átereszeket is felújították, hogy a nagyobb esőzések alkalmával biztonságos legyen a vízelvezetés.

Mint Nagy Attila, a sellyei kistérségi társulás elnöke elmondta, így újabb állomásához érkezett a térségben a 4-5 számjegyű mellékutak felújítási programja. Ezzel jelentősen javul az Ormánság elérhetősége, az egyes településeket összekötő utak minősége is, a térség pedig vonzóbbá válik a befektetők számára, csökken az elvándorlás, stabilizálódik a lakosság száma. A program keretében felújított útszakaszokra kiemelt figyelmet fordít majd az elkövetkezendő években mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó és az önkormányzatok is.

 

Címkék#Sellye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!