Közélet

2016.08.13. 11:19

Újra eladó a pécsi Magasház - darabonként

Az ikonikus pécsi épületben most bárki résztulajdonos lehet, pedig meg sem marad. Ugyanis ajándéktárgyak készültek a Magasház fémelemeiből.

Babos A. (DN)

Hazavihet szinte bárki egy darabot a Magasházból, annak darabjaiból készült hűtőmágneseket is árulnak ugyanis a Széchenyi téren, a nemrég nyílt új turisztikai információs irodában, a Pécs Pontban. A Pécsi Kommunikációs Központtól ezzel kapcsolatban azt írták lapunk kérdéseire, hogy bizományosi szerződés keretében kerültek a Magasház-ajándéktárgyak a Pécs Pontot üzemeltető IrányPécs NKft.-hez.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A 17 emeletes már fölébe magasodik, hamarosan pedig teljesen eltűnik a Magasház, csak a szuvenírekben él tovább (fotó: Laufer L.)
[/caption]

A szuvenírek feszítőpászmákból készültek. Az ajándéktárgyak elkészítéséhez szükséges alapanyagot – a Pécsi Városfejlesztő Zrt. közreműködésével – a bontást végző cég ajánlotta fel.

Az ötlet, amely szerint érdemes lenne egyedi, a Magasház darabjait tartalmazó szuveníreket árusítani, a pécsi városvezetés vetette fel, és a Pécsi Kommunikációs Központ Kft. megvalósításában kerültek kivitelezésre. A cég saját grafikusai végezték el az ajándéktárgy megtervezését, a kreatív tervezés során pedig a cég marketingmunkatársai működtek együtt.

A termékek ajánlott fogyasztói ára 890 forint, a Tüke Kártya-tulajdonosok azonban kedvezményt kapnak. A Magasház bontásából származó törmelék a bontást végző cégé, azt ők értékesíthetik tehát.

Még tizenegy emelet megvan belőle

Nem sok kell ahhoz, hogy a Magasház, illetve ami abból még megmaradt, már csak a négyemeletes panelépületeknél legyen magasabb. A bontási munkák ugyanis jelenleg a 11. szintnél tartanak, tudta meg lapunk tegnap a Magasház bontási munkálatainak kivitelezőjétől, a Strabag MML Kft. – Land-Bau Kft. alkotta konzorciumtól. Hozzátették, a munkák a tervezett ütemezés szerint haladnak. és az eredeti elképzeléseknek megfelelően várhatóan az év végéig befejeződnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!