Közélet

2009.02.12. 17:36

Ünnepi papi találkozó a püspök jubileumán

Húsz esztendeje szentelték püspökké Mayer Mihályt.

K.F.

Szerdán erre is emlékeztek a pécsi Bazilikában azon az évről évre megszervezett találkozón, amelyen az egyházmegye papjai, szerzetesei, plébániaigazgatói vesznek részt. Az ünnepi szentmise főcelebránsa ez alkalommal Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök volt, aki külön köszöntötte pécsi püspöktársát beiktatásának jubileuma alkalmából. A mise keretében Lovász Zsolt kispapot Mayer Mihály akolitussá avatta – oltár körüli szolgálatot teljesíthet –, majd a millennium tiszteletére alapított díjakat adott át.

Scitovszky médiadíjat ketten vehettek át, Báling József, a Dunántúli Napló nyugalmazott főszerkesztő-helyettese, a Hitélet rovat elindítója és első szerkesztője, valamint László Lajos újságíró, író, aki a Pécsi Rádió Körzeti Stúdiójának munkatársaként segítette tudósításaival az egyházi élet növekvő nyilvánosságát. A Janus Pannonius irodalmi díjat Bognár Attila, Szajk, Versend, Lánycsók és Babarc költő-plébánosa vehette át, aki a tegnap először bemutatott egyházmegyei millenniumi Himnusz szerzője. A kitüntetettek munkásságáról Garadnay Balázs általános helynök mondott laudációt, majd a püspöki palotában tartottak ünnepi fogadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!