Közélet

2010.10.11. 08:57

Üres kassza várt Harkány új polgármesterére

A szeptemberi fizetéseket az előző városvezetés nem utalta el, és fedezetet sem hagyott. Gyakorlatilag üres kassza várta az új vezetést.

Babos A.

– A pénzügyi biztonság és a gazdaságos működés megteremtése a legfontosabb feladat Harkányban – tájékoztatott dr. Imri Sándor, a baranyai fürdőváros megválasztott polgármestere. – Elsőként a valós helyzetet kell feltérképezni, s ha erre a képviselő-testület is felhatalmazást ad, szeretnék megrendelni egy független, teljes körű pénzügyi átvilágítást.

Azt tudtuk, hogy a város nem áll jól, ám rögtön egy komoly tűzoltással kellett kezdenünk, ami ráadásul önmagán messze túlmutató probléma. A szeptemberi fizetéseket ugyanis az előző városvezetés nem utalta el, és fedezetet sem hagyott. Gyakorlatilag üres kassza várt, az állami normatíva a fizetéseket messze nem fedezte, az jó, ha a működési költségek felét eléri – mutatott rá a problémára Harkány első embere.

Dr. Imri Sándortól megtudtuk, hogy az önkormányzat, az óvoda, az iskola, a szociális otthon mintegy kétszáznyolcvan dolgozója 26 milliós fizetését a múlt hét végén mégis sikerült elutalniuk, mert a helyi magánszemélyek, vállalkozók, cégek megértették üzenetüket, és többen olyanok is befizették az épp aktuális helyi adót, akik idáig ezt nem tették meg. Csakhogy a működési költségek biztosítását erre nem lehet alapozni. A polgármester a tervezett felújítások sorsával kapcsolatos döntést is a képviselők egyetértésével szeretné meghozni, annyi biztos, hogy a több mint 1,5 milliárdos Harka pályázat 850 milliós önrészét október 26-ig kell bemutatniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!