Közélet

2011.01.16. 21:20

Választás: új polgármester Vázsnokon és Mindszentgodisán

Időközi választást rendeztek a korábbi polgármesterek lemondása miatt: Vázsnokon Fazekas Tibor független jelölt győzött, Mindszentgodisán Megyeri Vilmos, a Civil Mozgalom jelöltje.

Forrás: MTI

Fazekas Tibor győzött Vázsnokon

Fazekas Tibor független jelöltet választották Vázsnok polgármesterévé a baranyai településen tartott időközi választáson, vasárnap. "A győztes 60, míg szintén független vetélytársa, Tóth Sándor 26 érvényes szavazatot kapott" - mondta Kajdon Béla, a helyi választási iroda vezetője az MTI-nek. 

Hozzátette: a mintegy 130 lelket számláló Vázsnok 119 választópolgárából 89 ment el szavazni, három voks érvénytelen volt.

Az időközi polgármester-választást azért írták ki, mert a település korábbi vezetője, Tóth Mária egy hónappal tavaly októberi megválasztása után lemondott. A polgármesteri tisztség ugyanis összeférhetetlen volt falugondnoki állásával, s ő végül az utóbbit választotta.

Megyeri Vilmos nyert Mindszentgodisán

Megyeri Vilmost, a Civil Mozgalom Egyesület jelöltjét választották Mindszentgodisa polgármesterévé. A helyi választási iroda arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a győztes 251, míg független vetélytársa, Link Viktor József 66 érvényes szavazatot kapott. A mintegy 900 lakosú Mindszentgodisa 699 választópolgárából 319 járult az urnák elé, két voks érvénytelen volt. Az időközi polgármester-választásra azért volt szükség, mert a község korábbi vezetője, Bimbó István alig több mint két héttel tavaly októberi újraválasztása után lemondott tisztségéről.

A faluért 24 évig polgármesterként dolgozó Bimbó István ezt akkor az országban zajló folyamatokkal, a magán-nyugdíjpénztárakkal kapcsolatos döntésekkel indokolta az MTI-nek.

A most megválasztott Megyeri Vilmos a tavaly októberi önkormányzati választásokon három szavazattal maradt alul Bimbó Istvánnal szemben a polgármesteri székért folytatott versengésben, a képviselő-testületben azonban mandátumhoz jutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!