Közélet

2016.07.11. 18:07

Velünk építenének sztrádát a horvátok

A tét Eszék és Mohács összekötése autópályán, a horvátok az Eu-tól szereznének rá pénzt.

MTI

– A Horvát Utak vállalat a közlekedési infrastruktúra fejlesztésére Eszék-Baranya megyében az idén 80 millió kunát (3,5 milliárd forint) tervez befektetni, és folytatódik az észak–déli európai közlekedési folyosó, az úgynevezett korridor 5C építése is – jelentette be Oleg Butković ügyvezető tengerészeti, közlekedési és infrastrukturális miniszter pénteken.

A tárcavezető kiemelte: a korridor 5C autópálya horvátországi szakaszán nem álltak le a munkálatok. A Dráva folyóra tervezett híd megépítése szeptemberre befejeződik, és a hidat az eszéki csatlakozási csomóponttal összekötő útszakasz is tovább épül. A Pélmonostor (Beli Manastir) – Dráva-híd (Eszék) közötti autópálya-szakaszra ugyanakkor már nem jutott pénzt. A miniszter szerint az egyedüli megoldás, ha a horvát autópálya-beruházásokat kezelő vállalat Magyarországgal közösen próbál uniós finanszírozást szerezni a Dráva híd – Mohács autópálya-szakasz megépítésére az EU operatív programjának 2014–2020-as támogatásából, így az Pélmonostor helyett a magyar határig húzódhatna majd, ameddig Magyarország megépíti az autópályát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!