Közélet

2013.12.23. 11:18

Verseny, móka és kacagás egyaránt jutott az iskolásoknak

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Drávaszabolcsi Általános Iskolában szervezett decemberi lakossági programot a Drávaszabolcs-Kémes Öblözet Projekt területén élő lakosság számára. Az elsődleges célcsoport az érintett terület iskolásai voltak, de természetesen mindenki számára nyitott volt az esemény.

BAMA

Az érintett települések lakói plakátokról és szórólapokról kaptak információt. A projekt keretén belül a Kémesi Általános Iskola 94 diákját, s az őket kísérő pedagógusokat különbusszal szállították Drávaszabolcsra, majd a rendezvényt követően – tekintettel a késő délutáni időpontra – minden bejáró gyereket haza is vitték a falujukba. Összesen majdnem kétszázan vettek részt a programon, amely játékosan bemutatta az elkészült töltésfejlesztést is.

A gyermekek megszólítása amiatt is volt különösen fontos, és vezérelte a program szervezőit, mert ők, a drávaszabolcsi és kémesi öblözet településein élő fiatalok lesznek azok, akiket a leginkább, és a leghosszabb ideig érint a most elkészült beruházás.

[caption id="" align="alignleft" width="600"] Érdekes feladatokat kaptak a diákok a vízügyi igazgatóság programján
[/caption]

Az iskolai tanítást követő programban a két iskola egy-egy vegyes csapata mérte össze tudását. A tornacsarnokban ezúttal nem a sport, hanem a VÍZ témaköre került a középpontba. A Dráva folyót, illetve térségünket érintő vízföldrajzi és árvízi védekezéssel kapcsolatos kérdésekben értékes ajándékutalványokért vetélkedett a két csapat. A figyelmes diákoknak segítséget jelenthetett az a korábbi előadás-sorozat is, melynek keretében a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság munkatársai az idei évben két alkalommal rendkívüli környezetismeret és földrajz óra keretében látogatta meg az iskolákat. A vetítéssel egybekötött, alsós és felsős osztályok számára is érthető, érdekességekkel teli ismeretterjesztés mellett a meghirdetett rajzpályázat is nagy érdeklődést váltott ki.

A vetélkedőt a Drávaszabolcsi Általános Iskola nyerte, de ezúttal igazi vesztesről nem beszélhetünk, hiszen a Kémesi Általános Iskola is nagyobb értékű sport- és játékszerutalvánnyal vigasztalódhatott.

A berendezett kis vendéglátást követően a nemzetközi hírű, pécsi MárkusZínház bábelőadása következett. A Betlehemi történet című darabon korosztálytól függetlenül, mindenki nagyon jól szórakozott. Búcsúzóul minden gyermek egy tábla csokoládét kapott ajándékba, amelyből kevés élte túl a hazáig vezető utat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!