Közélet

2011.08.09. 19:23

Vízmű-ügy: cáfolja a város a kártérítésről szóló híreket

Közleményben cáfolta a városháza az egyik napilapban kedden megjelent hírt, amely arról szólt: egy szakértői vélemény szerint mintegy hétmilliárd forint kártérítést kellene fizetnie a pécsi önkormányzatnak a helyi vízmű visszavételének ügyében a francia Suez részére.

Máté B. (Dunántúli Napló)

A Pécsi Vízmű vezérigazgatója, Nyirati István érdeklődésünkre azt mondta, a szakértői véleményt – amelyhez ők is szolgáltattak korábban adatokat – megkapták a tulajdonosok, azaz a pécsi önkormányzat és a Suez. A vezérigazgató ugyanakkor nem kívánt részleteket közölni annak tartalmáról.

A városháza dr. Szabó Iván által jegyzett közleményében többek között az olvasható: a Bécsi Választott Bíróságra a Suez mindezidáig nem adott be keresetet.

A cég által felkért Compass Lexecon jogi iroda augusztus végén érkezik Pécsre, július 10-én küldött levelükben pedig egyértelműen jelezték, hogy eddig semmiféle eredményre nem jutottak a kártérítés megállapításával kapcsolatban. „Pécs törekszik a békés megegyezésre, de amennyiben ez nem lenne lehetséges, 20 milliárd forintra fogjuk perelni a Suezt, amiért a Pécsi Vízmű menedzsmentje súlyos károkat okozott a városnak” – olvasható a dokumentumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!