Közélet

2012.01.11. 10:27

Vujity Tvrtko: Soha nem leszek politikus

Az elmúlt időszakban számos hír felreppent a baranyai származású tévésről. Megkérdeztük azt is, igaz-e, hogy politikus akar lenni.

M. K. (Dunántúli Napló)

– Igaz-e a hír, hogy politikusnak áll, vagy legalábbis a politika felé kacsingat?

– Nem voltam, nem vagyok és soha nem is leszek politikus. A város iránti szeretetből szeretnék a jövőben még inkább Pécs felé fordulni, vagyis tenni Pécsért, a közéletben – tán ezt érthették félre egyesek. Civil voltam és maradok is, hiszen nincs ember, akitől a pártpolitika távolabb állna, mint tőlem. De azt is szeretném hangsúlyozni, hogy ingyen szeretem Pécset, soha semmiféle térítést nem fogadtam és fogadok el. A jutalmat meghagyom a politikusoknak.

– A tévés munkával felhagy?

– Minden véget ér egyszer, de még nem most. A csatornámon futó Napló idén lépett a 15. évébe, meg fog újulni, és büszkeséggel tölt el, hogy egy ilyen csapat, egy nagy család tagja lehetek. Az, hogy a jövőben több időt szeretnék Pécsett tölteni, nem jelenti azt, hogy elzárkózom egy barlang mélyére. Kiválóan lehet mozogni Pécs és Budapest, vagy az ország más részei között. A személyimben pedig máig Pécs szerepel lakcímként. És az is fog.

– Elárulja, miképp erősíti pécsi jelenlétét?

– Pécs jószolgálati nagyköveteként szeretném tovább folytatni különböző akcióimat. Például hamarosan elindul a Hajrá, pécsi! című, kezdeményezésemmel indult kampány, ami a pécsi termékeket hivatott népszerűsíteni. Ez a lokálpatriotizmus erősítése mellett segítheti a helyi munkahelyek megvédését és újak teremtését. Aki pécsi terméket vásárol, az a pécsieket segíti. Azt szeretném, hogy jelentősen nőjön a pécsiek önbecsülése és az itt élők még inkább büszkék legyenek erre a csodás helyre, amely szerintem a világ legszebb városa, és amelyet nagyon szeretek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!