Közélet

2014.01.31. 13:45

Zöld kavalkád a plázában, az ökovárosprogramban

Zöld kavalkád – Ökováros hét címmel rendez egyhetes programsorozatot a Pécs Plazában az Ökováros-Ökorégió Alapítvány.

H. Zs. (Dunántúli Napló)

A programot pénteken 16 órakor Csizi Péter alpolgármester és Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár nyitja meg. A rendezvénysorozatról Kővári János, a kuratórium elnöke elmondta, az önkormányzat három éve elfogadta az ökováros­programot a fenntartható városfejlesztéssel kapcsolatban, ez alapján megfogalmazták a városüzemeltetés új feladatait, kibővítik a szelektív hulladékgyűjtési rendszert, készül az új biogázerőmű, illetve különböző ismeretterjesztő rendezvényeket tartottak. Az alapítvány immár másodszor szervezi meg a programot civilszervezetekkel, vállalkozásokkal, szolgáltatókkal közösen.

Pénteken 16.15-kor a Vivat Bacchus koncertjével indul az eseménysorozat. Szombaton egészségnap lesz, szűrésekkel, tanácsadással, 15 órától „Tekerjünk együtt 100-at!” – ironmanek, fogyatékossággal élők és közéleti személyiségek tekernek együtt spinningen. Vasárnap dobozvárat építenek, megrendezik a Pocsék Áruk Fórumát, február 3–5. között pedig diákcsoportokat fogad az Ökováros Alapítvány.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!