Közélet

2013.12.05. 19:06

Zsolnay-gyár: a cégvezetőt felfüggesztették, leépítés kezdődött

Szerdán leépítések kezdődtek a Zsolnayban, mindemellett az esedékes 100 milliós tőkeemelés sem történt meg tudomásunk szerint.

Babos A. (Dunántúli Napló)

Néhány napja cáfolta Bachar Najari, a Zsolnay-gyár többségi tulajdonosa, hogy a gyárnak vagy neki fizetési problémái lennének, s az a hírt is gonosz pletykának minősítette, hogy a fizetések utalása gondot okoz a Zsolnay-gyárnak. A Dunántúli Napló most úgy értesült: szerdán leépítések kezdődtek a Zsolnayban, mindemellett az esedékes 100 milliós tőkeemelés sem történt meg csütörtökig tudomásunk szerint. Értesülésünk nem hivatalos, Bachar Najari nem válaszolt kérdéseinkre.

Információink szerint hét-nyolc emberrel íratták alá eddig a munkaszerződés közös megegyezéssel való felmondását a kétszáz fős gyárban, s csütörtökön mintegy harminc ember kapott 24 órás gondolkodási időt arra, elfogadja-e a felkínált négyórás foglalkoztatást.

Megtudtuk: az igazgatóság felfüggesztette Vajda László cégvezetőt, őt is kerestük, de nem kívánt nyilatkozni. Páva Zsolt pécsi polgármester kabinetirodája azt közölte: a városvezetés nem akar beleszólni a gyár működésébe, a tulajdonos döntéseibe, üzleti koncepciójába. Pécs számára ezután is az a legfontosabb, hogy helyreálljon a Zsolnay hírneve, s hogy a gyár továbbra is Pécsett maradjon. „A tulajdonos ezeket a garanciákat biztosította” – fogalmaztak, közölve, a tulajdonos magánszemély jogosult nyilatkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!