Kultúra

2008.10.16. 11:54

Ákos 40 jubileumi turné Kaposváron

Ákos, az énekes, zeneszerző, szövegíró, költő, alkalmi színész és kliprendező az idén negyven esztendős. A sokarcú, szenvedélyes művész húsz éve tartó, töretlen sikere külön fejezet a magyar dal történetében. Akusztikus zenekarával két évtized szerzeményeiből játszik átfogó válogatást azon az országjáró turnén, amely Pécshez legközelebb szerdán, október 22-én látható Kaposvárott, a Városi Sportcsarnokban.

BAMA

Az Ákos 40 jubileumi turné során csak kevés helyszínen koncertezik hazánk talán legnépszerűbb énekese. Az előadásokon jobbára kamarazenekar, helyenként zongora kíséri. A zenészek elegánsan, szmokingban állnak színpadra, és arra hívják az érdeklődőket, hogy kívül-belül ünneplőbe öltözzenek: az eddigi előadásokat valóban ünneppé is tette a közönség, hiszen az Ákos 40 turné koncertjei mindenütt dupla telt házzal mentek!

Dorozsmai Péter dobol, Samu bőgőzik, Kékkői Zalán gitározik, Szakos Krisztián szintetizátoron, Czomba Imre zongorán és tangóharmónikán (!) játszik. A műsor átfogja a húszéves pályát, negyven szerzemény témája csendül fel a két felvonás során, minden dal új hangzást kapott a jubileumra. Ákos ezúttal is igyekszik valami különlegessel szolgálni a közönségnek: olyan vad nótáknak ad új, szinte meghitt hangzást, mint a Majom a ketrecben, és olyan szívbemarkoló dalokat gyúr egyveleggé, mint például az Őszi tájkép és a Mum’s Dying megrázó lírája. Számos régi Bonanza-nóta és több különlegesség is elhangzik a koncerten, mint például a Phil Collins-féle Gyermekember című dal. A tételek között Ákos apró sztorikat és „műhelytitkokat” oszt meg a közönséggel, amelyekből leszűrhető, hogy popikonsága ellenére nagyszerű humorral megáldott, közvetlen figura.

Az idei, különleges, ünnepi koncertsorozat Pécshez legközelebb eső állomása Kaposvár: az Ákos 40 turné 2008. október 22-én, szerdán érkezik a Városi Sportcsarnokba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!