Kultúra

2008.10.02. 18:19

EKF: már lehet pályázni a jövő évi programokra

Hatvanmillió forintos nyílt pályázatot hirdettek meg csütörtökön a 2009-ben megvalósuló pécsi kulturális programokra, városi támogatási keretből.

M. B. E.

Az EKF Művészeti Tanácsának javaslatára hozták létre ezt a támogatási formát, amelynek keretében képzőművészeti, komoly- és könnyűzenei, színházi és táncszínházi rendezvények, tudományos konferenciák szervezői, illetve regionális szakfolyóiratokhoz kapcsolódó műhelyek kaphatnak anyagi segítséget. Minderről Mészáros András, az EKF Pécs2010 program főigazgatója és Szalay Tamás kulturális igazgató számolt be, jelezve azt is, hogy tartalmi kérdésekre a Művészeti Tanács tagjai tudnak majd választ adni. Csakhogy a sajtótájékoztatón a két delegált tag – Horváth Zsolt és Vincze János – helyét csupán tábla jelezte. Nem véletlen, hogy többen ezt úgy értelmezték: a jövő évre szánt kis összeg miatt – idén ennek tízszeresét, 600 millió forintot osztottak szét ilyen nyílt pályázaton – bojkottálja a Művészeti Tanács a pályázati bejelentést. Vincze János azonban lapunknak elmondta, szó sincs tiltakozásról, hiszen idén is százmilliókról dönthet a Művészeti Tanács, ám most sokkal több lesz a meghívásos pályázat. Hiányzásukat váratlanul közbejött szakmai elfoglaltságok indokolták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!