Kultúra

2009.01.04. 16:25

EKF: liverpooli tapasztalatok

Az elmúlt évben az angliai Liverpool és a norvégiai Stavanger viselte az Európa Kulturális Fővárosa címet. Az Echo legújabb számának élén e két város EKF tapasztalatairól olvasható beszámoló.

Cs. L.

A pécsi EKF előkészületek kapcsán pedig a legutóbb kialakított politikai-hatalmi struktúrát elemzi a lap.

A komolyzenei rovat a MEZZO Operafesztivállal foglalkozik, interjút közöl a programban partnerként közreműködő Pannon Filharmonikusok igazgatójával, Horváth Zsolttal, valamint kritikában örökíti meg a New York-i Dicapo Opera A salemi boszorkányok című vendégjátékát.

A portrék sorában a folyóirat interjúban szólaltatja meg Sólyom Katalin színésznőt, abból az alkalomból, hogy negyven éve szerződött a Pécsi Nemzeti Színház társulatába. Emellett a portrérovat „Mesterarcok” című sorozatában bemutatja Burkus Judit képzőművészt.

Az őszi pécsi kulturális események közül két írás foglalkozik a negyedik Moveast nemzetközi filmfesztivállal, valamint az elmúlt hónapok könnyűzenei koncertjeiről, klubestjeiről olvasható beszámoló. A legutóbbi színházi bemutatók közül a Pécsi Nemzeti Színház Mohácsi János rendezte Istenítélet előadását, valamint a Janus Egyetemi Színház Ármány és szerelem című produkcióját szemlézi a lap.

A képzőművészeti események sorából – egyebek mellett – Keserü Ilonának a debreceni MODEM-ben megnyílt kiállítását, pécsi képzőművészek fellbachi bemutatkozását, a Művészetek és Irodalom Házában látható Tér és imádság kiállítást szemlézi a legújabb Echo.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!