Kultúra

2009.07.25. 12:47

Befejezték a feltárást a történelmi emlékparkban

A tervek szerint ötszázhetven millió forintot költenek a gyászos emlékezetű mohácsi csata 450. évfordulóján átadott, egykoron évente százezer, manapság legfeljebb húszezer látogató által felkeresett sátorhelyi történelmi emlékpark felújítására.

M. B.

A pénzt egy sikeres turisztikai pályázat révén teremtették elő.
Az építkezés előtt a régészek vizsgálták át a terepet. Amint azt dr. Nagy Erzsébet régész-főmuzeológus, a Baranya Megyei Múzeumok Igazgatóságának régészeti osztályvezetője elmondta, mindössze egy érme, és egy vastárgy került elő, így részükről nincs akadálya a beruházásnak.

Buchert Eszter, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságának helyettes vezetője elmondta, a pályázat második, remélhetőleg formális fordulója után kezdődhet el az építkezés, amelyet 2010-ben fejeznek be. A beruházás legfőbb eleme a Szent Korona alakú központi épület lesz, amelyet rögtön a bejárat után emelnek. A szintenként 250 négyzetméteres létesítmény föld alatti részében kiállítótermet alakítanak ki. A földszinti fogadótérben árulják a belépőket, különféle emléktárgyakat, illetve időszakos kiállításokat is bemutatnak. Az emeleten kilátó, középkori hangulatú étterem, kávézó várja a látogatókat.  

Címkék#Sátorhely
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!