Kultúra

2009.07.07. 20:39

Géniusz: Pécsett forgatják az új misztikus krimit

Újra filmesek dolgoznak Pécsett keddtől. A tévésorozatot karácsony előtt mutatják be a Magyar Televízióban.

Babos Attila

Már most magyar Da Vinci-kódként emlegetik azt a háromrészes televíziós sorozatot, amelyet a tervek szerint karácsony előtt mutatnak majd be a Magyar Televízióban, s amelynek forgatása kedden kezdődött Pécsett. S nem csak arról van szó, hogy Pécsett dolgozik egy újabb stáb, de arról is, hogy Pozsgai Zsolt Zsolnay-filmje után egy újabb alkotás készül, amelyben Pécsnek nagyon fontos szerep jut. A Géniusz sikere amiatt is garantáltnak látszik, mert sztárszínészeket sikerült megnyerni hozzá. Így Alföldi Róbertet, Stohl Andrást, László Zsoltot, Feke Pált, s mellettük Erdélyi Tímeát, Kolovratnik Krisztiánt, avagy az óriási tehetségként emlegetett, az idei POSZT-on legjobb 30 év alatti színésznő díját elnyerő Tenki Rékát.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Kedden elkezdték forgatni a Géniuszt Pécsett (fotó: Löffler P)
[/caption]A sikerre amiatt is joggal számíthat a producer, Rosta Mária (aki többek közt a Társulat című műsor producere volt), mert a három ötvenperces epizódért az elmúlt évek legsikeresebb magyar sorozata, a Tűzvonalban stábja felel, Soós Péter rendező vezénylésével.

Rosta Mária a Dunántúli Naplónak elmondta, hazai televíziós viszonylatban kimagaslónak számító, 250 millió forintból készül a film, amelyből 140 millió az elnyert állami támogatás, két forrásból, 50 millió forintot a filmtörvény adókedvezményét kihasználó befektető áll.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A Géniusz című film forgatási helyszínei
[/caption]A fennmaradó 60 millió forintot magánbefektetői pénzből, és a kulturális tárca ígérvényéből fedezik, az EKF program terhére. Ez utóbbi mértékét azonban addig nem kívánta a producer elmondani, amíg biztossá nem válik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!