Kultúra

2009.07.10. 16:41

Stuttgartban bulizott a Kispál és a Borz

Folyamatosan hírt adunk arról, hogy mely pécsi, baranyai kulturális csoportok képviselik a Pécs2010 EKF-programot valamelyik külföldi rendezvényen. Ám most annak jártunk utána, milyen a kinti bemutatkozás a magyar szereplők szemszögéből.

M. B. E.

Lovasi Andrást kérdeztük meg a németek egyik legnagyobb nyári zenei találkozóját, a stuttgarti Sommerfestival der Kulturent követően, merthogy Magyarországot első ízben képviselte ezen a nagyszabású bulin fellépő, a Kispál és a Borz együttes július elsején.
 
– A stuttgarti Magyar Kulturális Intézet volt a meghívónk, a Pécs2010 EKF a delegálónk. Mint az intézet vezetője, Keresztury Tibor kifejtette, régi vágya volt, hogy egyszer náluk szerepeljünk, mert gyermekeivel együtt nagy rajongója a zenekarnak. Mindemellett izgultunk mi is, hogy a szövegcentrikus alternatív muzsikánk miként jön be a németeknek. Nos, egy sétatéri gasztrofesztivált kell elképzelni, hatalmas szabadtéri ingyenkoncertekkel. Előttünk például a világzenei világsztár, Natacha Atlas lépett fel, s a mi bulinkra is összejött vagy 3 ezer ember. Egyébként a Varga Ferenc vonós trióval felerősítve játszottunk – Szabó Attilával, Kunos Tamással és Pál István Szalonnával.

A várakozáson felüli volt a fogadtatás, mintegy kétszáz kinti magyar tombolt az első sorokban, s a Stuttgartban rendező ifj. Bagossy László meg is jegyezte, hogy nem csak a bennszülött németeknek jött át a zenénk, hanem a város lakóinak harmadát jelentő feketéknek, kínaiaknak, törököknek is. Mindenesetre máris beígérték, hogy a továbbiakban több délnémet könnyűzenei fesztiválra visszahívják a társaságot. Megjegyzem, bejöttek a baranyai ízek is, mert egy külön standon térségi ínyencségeket kínáltak, jóféle villányi borokkal.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!