Kultúra

2009.12.25. 09:48

Bécsben veszi át Pécs Linztől az EKF-stafétát

Január 7-én a pécsi EKF-program képviselői Bécsben átveszik a „stafétabotot” az osztrákok 2009-es kulturális fővárosa, Linz képviselőitől.

M. K.

Kulturális fővárosok – staféta Linzből Pécsre a címe annak a 2010. január 7-i rendezvénynek, amire a bécsi Collegium Hungaricumban kerül sor, ahol a jövő évtől az a Méhes Márton az igazgató, aki 2006–2007-ben az EKF művészeti igazgatója volt. Mivel az Európa Kulturális Fővárosa program huszonöt éves történetében első alkalommal viselheti magyar város e megtisztelő címet, a Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa program képviselői a január 10-i ünnepélyes pécsi megnyitó előtt hivatalosan is átveszik a „stafétabotot” barátaiktól és kollégáiktól, az osztrákok 2009-es kulturális fővárosa, Linz képviselőitől.

Linz 2009 képviseletében részt vesznek és tájékoztatást adnak az elmúlt év tapasztalatairól: dr. Ulrich Fuchs, a Linz 2009 program helyettes intendánsa, Gerda Forstner, Linz város kulturális fejlesztési osztályának vezetője, míg Pécs képviseletében jelen lesz Páva Zsolt polgármester, Ruzsa Csaba, a Pécs 2010 Nonprofit Kht. ügyvezető igazgatója, Koncz Erika, az Oktatási és Kulturális Minisztérium koordinációs főosztályvezetője, valamint Szalay Tamás, a Pécs 2010 program kulturális igazgatója. Az ünnepség végeztével a résztvevők közös nemzetközi sajtótájékoztatót tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!