Kultúra

2010.04.04. 18:16

Segélykoncert Haiti és Chile megsegítésére

Majálissal öszszekapcsolt Haiti & Chile Aid jótékonysági koncertet rendeznek május elsején a Bazilika előtt.

Mészáros B. E.

Megszületett a végleges műsorrend, s miután minden együttes ingyen vállalja a szereplést, sőt, az ideutazást, a technikai eszközök biztosítását is, így a szervezők a korábbiakhoz képest tovább bővítették a fellépők körét. Annál is inkább, mert a katolikus egyházmegyei vezetés is teljes elánnal a segélykoncert-sorozat mellé állt (este 18–19 óra között szentmise lesz, és Mayer Mihály megyés püspök mond beszédet az áldozatokra emlékezve, valamint levetítenek egy fotómontázst a haiti földrengésről), és a Nyugati várfalsétány kertjét is felajánlották a bulik helyszínének. Ennek köszönhetően nem egy, hanem két pódiumot állítanak fel, s mindkét helyen reggel tíztől este tízig szól majd a zene.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A Blues Faters szervezi a kisebbik színpad programját
[/caption]

A Dóm előtt áll tehát a nagyszínpad, a Dómmúzeum mögötti parkban pedig a második játszóhely, a Blues Faters fővárosi zenekar ingyenes felügyeletével, komplett szervezői munkájával.

Itt aztán újabb 12 csapat kap játéklehetőséget, és a blues, valamint a jazz-rock műfajok mellé beszállhat így hip-hop-, ska- és funkyzenekar is. Az új csapatok közül csak néhány név, hallhatjuk itt a Játékosok Klubját, a The BeerLingost, a Bluegardent, a Jack Cannon Blues Bandet, a Surfing Parrotsot, a Jump Rock Bandet és a Pécs’R-t is. Budapestről érkezik a már említett Blues Fathers, a Living Blues Project, a White Coffee, Kaposvárról pedig a Skaszt Blues Band nevezett be a zenés jótékonysági találkozóra.

Címkék#Pécs
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!