Kultúra

2010.06.12. 07:37

A színházból a Sétatérre özönlik a nép

Zárul az országos színházi találkozó, de a város máris újabb két kulturális programsorozatba csöppent, mert ma indul a Sétatér Fesztivál, továbbá a Pécsi Szabadtéri Játékok is.

M. B. E.

Utóbbi nyitóelőadásán hagyományosan a Fáklya Horvát Művészegyüttest láthatjuk, ezúttal 50 éves jubileumi táncműsorukat hozzák az Anna udvarba, ahol a jövő csütörtökön a Khamoro cigányzenekar és tánccsoport ad műsort, továbbá péntektől a Guppi színjáték megy Pokorny Liával, aztán augusztus 12-ig még vagy kéttucatnyi előadás.

Ennél is töményebben szórja kultúrműsorait a Sétatér Fesztivál, amely nevéhez híven a Sétatér környékén és a közeli Barbakán várárokban mutat be kilenc nap alatt félszáz ingyenes programot. A tartalom a fiatalok muzsikája, elegáns dzsessz, varázslatos világzene, gyerekprogramok és kézműves érdekességek. Egy kis ízelítő a felhozatalból: ma Brit nap lesz a Simply Englishsel, este pedig az izraeli Sheketak következik tüzes ritmuszenével. A holnapi csemege az Állami Népi együttes erdélyi táncantológiája, míg hétfőn a koreai DoDo női dobcsapat és a Last For One breakdance formáció, valamint Harcsa Veronika új jazzprojektje, a Bin-Jip nyűgözi le a nagyérdeműt. Jön a továbbiakban a világhírű francia Babylon Circus zenekar, hallhatunk régi magyar táncdalokat Ágoston Béláéktól, lesz folk Kalákával és Szélkiáltóval, filmvetítés és bábszínház, szóval minden korosztálynak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!