Kultúra

2010.07.23. 09:10

Elindul a Tűztorony-projekt

A Tűztorony-Projekt Pécs 2010 Európai Kulturális Fővárosa civil pályázatának egyik nyertes programja, amely a Pécs-Baranyai Művészek Társasága Galériájában, a Tűzoltóudvaron és a Tűztoronyban zajlik.

pecs2010.hu

Nyílik egy kiállítás Tűz és Víz tematikában, de szabadtéri programokat, divatbemutatót, diaporáma bemutatót, kerámia-égetést, kézműves vásárt és éjszakai kiállítás-megnyitót - A Galériák Éjszakája címmel - is tartalmaz a program.

A Pécs-Baranya Művészeinek Társasága képző és iparművészeti tevékenységet folytat városi, régiós, országos és nemzetközi szinten is. A Társaság taglétszáma jelenleg 64 fő, Pécs és Baranya rangos és elismert képző és iparművészei.

Főbb tevékenységeik közé tartozik képző és iparművészeti kiállítások szervezése, rendezése. Céljuk a pécsi és baranyai kortárs művészet minél szélesebb körű bemutatása, megismertetése a hazai és külföldi közönséggel a PBMT tagjainak művein keresztül.

A Pécs-Baranya Művészeinek Társága tevékenységében fontos a kapcsolatépítés más hazai és nemzetközi művészeti egyesületekkel. Aktívan részt vállalnak Pécs rendkívül színes és pezsgő kulturális életének gazdagabbá tételében: a PBMT által szervezett színvonalas kiállításokkal itthon és külföldön egyaránt, fontos számukra a Pécs 2010-es Európa Kulturális Főváros programban való részvétel, így idén novemberben nyílik az Essen, Ruhr-vidéki és isztambuli művészek közös kiállítása PBMT-vel.

A Tűztorony-projekt első napján - július 23-án, pénteken - a Tűz és Víz című kiállítás megnyitójával indul, melyet Takáts Eszter dalszerző, énekes fellépése követ, majd a nap zárásaképp fél 9-től fényfestést rendeznek. Július 24-én, szombaton délután kézműves vásár, a PBMT iparművész tagjainak munkáiból, 17 órától: divatbemutató: Vata Enikő öltözéktervező iparművész ruháit, és Terényi Gyöngy bőrtervező iparművész öltözék kiegészítő alkotásait mutatják be. Július 25-én, vasárnap délután „Műtárgy vásár a műtermekből" című program mellett kézműves vásár lesz az udvaron és 17-20 óra között kisfilmeket vetítenek a Dunaszekcsői Amatőrfilmes Tábor munkáiból a PBMT Tűztorony Galériájában. A színes program augusztus 13-án művész és közönségtalálkozóval valamint a „Tűz és víz hétvégéje" programon készült képeinek diaporáma-vetítésével zárul.

Tűztorony projekt - A Tűz és a Víz hétvégéje (részletes program)

2010. július 23, péntek:

18:00 órától a „Tűz és Víz" című kiállítás megnyitója. A kiállítás augusztus 13-ig tart nyitva.
18:30: fellép: Takáts Eszter - dalszerző, énekes, gitáros
20:30: órától fényfestéses vetítés a Tűztoronyra

2010. július 24, szombat:

14:00 órától: kézműves vásár, a PBMT iparművész tagjainak munkáiból
17:00-tól: Divatbemutató: Vata Enikő - öltözéktervező iparművész által tervezett ruhák bemutatója.
18:00: Családi kézműves foglalkozás (agyagozás, rajzolás)
19:00-tól: Vetítés a PBMT tagjainak munkáiból.

2010. július 25, vasárnap:
15:00  - 18:00: „Műtárgy vásár a műtermekből" program, és kézműves vásár az udvaron
17:00 - 20:00: Kisfilmek vetítése Dunaszekcsői Amatőrfilmes Tábor munkáiból (PBMT Tűztorony Galéria)

2010. augusztus 13, péntek:
18:00 órától: Diaporáma: vetítés a „Tűz és víz hétvégéje" programon készült képekből, videókból, művész - közönségtalálkozó a „Tűz és Víz" kiállításon résztvevő művészekkel.

Helyszín: PBMT Tűztorony Galéria (7623 Pécs, Rákóczi út 3-7)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!