Kultúra

2010.07.28. 13:03

Ördögkatlan: programok hangosan és különlegesen

A legcsaládiasabb baranyai fesztivál címet is megérdemelné az Ördögkatlan, ami a széles (és gyakran zajos) programok tömegében is igyekszik megőrizni ártatlanságát.

(mbe)

Az Ördögkatlant az öt bejáratott helyszínén immár harmadszor rendezik meg: lesz itt rock és irodalom, gyerekprogramok, képzőművészet, színház és klasszikus zene. Mégsem a színes kínálat jelenti az igazi varázsát, hanem az ártatlan tisztaság, a  művészi produktumok természetessége.

A száznál több programból ízelítőül néhány csemege: Cseh Tamás örökös fővédnökre nagyszabású koncerttel emlékeznek meg a Szársomlyói Szoborparkban augusztus 7-én, ahol többek között Berecz András, a Makám és Másik János található a szereplők között.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A Quimbys Kiss Tibor más zenei formációkkal is fellép, de képzőművészeti alkotásaival is bemutatkozik az Ördögkatlan közönsége előtt
[/caption]

A Quimby és a Csík Zenekar ezúttal is fellép, de újdonság a Ghymes, a Budapest Bár, Víg Mihály (Balaton együttes) koncertje, és a fesztivál egyik legnagyobb szenzációjának ígérkezik Ruzsa Magdi valamint a Boban Markovic Orkestar közös estje 5-én, csütörtökön. Emellett Kiss Tibor Tom Waits dalokat, Sebestyén Márta barokk darabokat énekel, Háy János pedig szövegíróként is bemutatkozik.

A bevált fellépők mellett jönnek különleges új arcok is: a Firewater együttes az Egyesült Államokból (az indie-punk csapat a záróbulit adja a nagyharsányi focipályán), a BaBa ZuLa (rock''n''rollt játszanak 7-én Kisharsányban) Törökországból érkezik.

A színház is kínál néhány kuriózumot. A Bárka színészei egy Pirandello-darabot, a KoMa Társulat a Plazmát hozza, s újra látható lesz a Nézőművészeti Főiskola, valamint a Mulatság. A legmeglepőbb minden bizonnyal a busz-színház lesz, Mucsi Zoltánnal, Scherer Péterrel, Pál Andrással, Szabó Verával és másokkal.

Kiköltözik a Pécsi Állatkert is Kisharsányba, a gyerekekre emellett Meseladik is vár, interaktív játékokkal. A klasszikus zenét többek között Érdi Tamás zongoraművész prezentálja, de angyali torkok Chopin és Mendelssohn-műveket is intonálnak.

Mindemellett kiállítása nyílik Háy Jánosnak, és Kiss Tibor is bemutatkozik erről az oldaláról, Cseh Tamást pedig két tárlat is megidézi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!