Kultúra

2010.07.16. 08:12

Rekordszámú látogató lehet az orfűi EFOTT-on

Messze nem túlzás a szervezők hatvanezer fő fölötti várakozása, ami minden idők legnagyobb EFOTT-ját eredményezheti.

Mészáros B. Endre

Ma már harmadik napja tart az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója. A legtöbben az orfűi EFOTT megközelítésével kapcsolatban panaszkodnak, mert nem találják a buszok pécsi végállomását az Ifjúsági Ház melletti parkolóban. Az Árkád közelében már nincs gond, mert mindig akkora tömeg vár, hogy százméterekről lehet tudni, hová kell menni. Roszszabbul jár viszont, aki kocsival megy, mert parkolónak igen kevés helyet biztosítottak Orfűn.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Rekordszámú látogató lehet az idei EFOTT-on
[/caption]

Márpedig az érdeklődés hatalmas, a nulladik napon is több mint nyolcezer ember bóklászott a Fishing on Orfűnél négyszer nagyobb táborban, és ez a szám egyre nő. A méretekre jellemző: olykor húsz percig tart két színpad között az út megtétele, ám a kitáblázás nem tökéletes.

Rengeteg a fiatal, de jöttek ide hírességek is, az első napon például Havas Henrik újságíró, Vad Kati – azaz Michelle Wild –, a pornósztár, Benkő Dániel lantművész Döme nevű kutyájával, Fekete Pákó, a mulatós dalok énekese, Hajas Laci lovas-fodrász és Puskás Peti megasztár együtt tombolt Korda Györgyék első nagyszínpados fellépésén. Tegnap minden bizonnyal a Quimby, a 30Y koncertje volt a legkeresettebb, ahol Beck Zoliék a jókora hazai tábornak köszönhetően hatalmas sikerrel mutatták be vadonatúj szerzeményüket, a Pécsi Tudományegyetemet dicsőítő nótát.

A zenekart pedig a délután a táborban a PTE új rektora, dr.
Bódis József személyesen is felkereste. A hangtechnikáról is csak felsőfokban lehet beszélni, s a nagyszínpad két kivetítője ugyancsak sokat lendít a kedvező összhatáson. Ma a Ganxsta Zolee és a Kartel, valamint a Tankcsapda a sikervárományos, de külön szurkolócsapata van a Doors Emlékzenekarnak is. Kovács Kati és a Napoleon Boulevard nosztalgiahúrokat penget meg, a Balkan Fanatik, a Napra pedig a világzene mélységeiből ad ízelítőt.

A tópart a kezdeti nyolcezres közönséghez is lassan alkalmazkodott, a hétvégére pedig másfélszer ennyi látogatót várnak, ezekután tehát érdemes időben és megfontoltan nekivágni az orfűi kiruccanásnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!