Kultúra

2010.09.25. 16:00

Különlegességek a CinePécs Filmfesztivál OFF-csomagjában

A CinePécs Nemzetközi Filmfesztivál (október 4–10.) idén a kiegészítő programokban szinte kizárólag csak filmes tartalommal jelentkezik.

M. B. E.

A CinePécs Nemzetközi Filmfesztivál nem lesz egyhangú, miután a szakmai blokkban találunk nemzetközi producertalálkozót, fórumot a Digitális Mozi európai rendszeréről, és itt tartja soros közgyűlését a Mozik Országos Szövetsége is. A leginkább közönségvonzó eseményt azonban várhatóan az Íme, a szocializmus című vetítéssorozat jelenti.

Ennek keretében 1970–1980 között készült dokumentum- és játékfilmeket láthatunk a Kádár-korszakról, kerekasztal-beszélgetésekkel. Emellett a Kultúrkertben beindul a CinePécs Café, mindennap közönségtalálkozókkal a bemutatott filmek alkotóival, a fesztivál neves vendégeivel.

A Bárhol Mozi – Minden Falon Film programban egy kamion járja a várost ingyenes dokumentumfilm-vetítésekkel. A Filmmaraton (3 perces filmet kell egy nap alatt megalkotni, s legutóbb 17 ilyen mű született) újdonsága az lesz, hogy a világhálón át meghirdetik a versenyt Isztambulban és Essenben is.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!