Kultúra

2010.09.24. 11:54

Nótázó afrikai és kínai bordalnokok

Kezdődik a negyedik világfesztivál, mely hét nemzet vidámságát hozza.

Mészáros B. E.

A kultúrfővárosi évhez illőn az idei bordalfesztivál (szeptember 24–26.) világraszóló lesz – immár negyedére, a sorozat 18 éves történetében. Érkezik például két kínai kórus, s egyikük kórusolimpiai bajnok, de nemcsak a minőségi távol-keleti hangzás jelent majd extra élményt, hanem, hogy középiskolásokból álló vegyes karról van szó, vagyis ifjú hölgyek és srácok énekelnek a mámorító italokról. Hallhatunk aztán afrobandát Nigériából, míg az öreg kontinenst litván, olasz, szlovák, osztrák férfikarok képviselik. A hazai színekben az állandó házigazda Pannon Volán Zrt. Bartók Béla Férfikar mellett a Zengő együttes, az Ércbányász Fúvószenekar, a Pécsi Szimfonietta és Berecz András lép fel.

Újdonság, hogy a nyitókoncertet ma késő délután már két helyen is megtartják: a villánykövesdi Batthyány-pince után a villányi Diófás téren is szerepelnek a kórusok. Szombaton a Pécsi Nemzeti Színházban a gála érdekessége egy Erkel-bordal közös bemutatója, vasárnap pedig kirajzanak Baranyába a külföldi kórusok, délelőtt nótáznak a palkonyai faluházban, Mattyon, a Lantos-tanyán, a villányi, a nagyharsányi és a mecseknádasdi templomokban, majd 15 órától Pécsett, a Széchenyi téren zárul a dalosparádé.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!