Kultúra

2010.10.17. 07:18

Leányvásár gesztenyével

Az egész város hangos volt Pécsváradon a Leányvásár színes programjaitól. Aki nem ért oda tegnap, vasárnap még pótolhatja.

Hajdu Zsolt

A forralt bor és a sült gesztenye ínycsiklandozó illata töltötte be a kézművesek kirakodóvásárát és a borok utcáját tegnap délután a sátrak és faházak által szegélyezett főutcán. A borongós idő sem tudta elrontani a hangulatot, amelyről többek között a Kákics Együttes és a Pécsváradi Ifjúsági Fúvószenekar érdekes és látványos műsora gondoskodott.

A programok között kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatták a kedvükre valót, mert a kirakodóvásár mellett kézműves-foglalkozások és történelmi játszóház is színesítette a kínálatot, a művelődési központ előtt pedig a Magyar Pékek Fejedelmi Rendje rendezett sütőbemutatót. A számtalan program közül a menettánc volt a leglátványosabb, amelyben olyan sebesen perdültek és forogtak a szoknyák, hogy szinte elszédült a közönség.

Akik tegnap nem voltak Pécsváradon, még nem maradtak le semmiről, mert ma fél 10-től a menettánccal kezdődik ismét a programok sorozata. Tíz órától mutatkoznak be a fesztiválon részt vevő települések hagyományőrző népi együttesei és dalkörei a művelődési központ színháztermében, valamint az épület előtti téren. Délután 4 órától pedig a környék fúvószenészeiből alakult száztagú zenekar műsorára invitálják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!