Kultúra

2011.09.20. 18:44

Nagyszínházban zajlott a modellválogató Frank Adél divatbemutatójára

Frank Adél idei divatbemutatójához a bama.hu segítségével keres - nem csak profi - modelleket. A több mint 70 jelentkezőből kiválasztott szerencsések a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínpadán, Vincze Balázs balettigazgató segítségével mutathatták be, mire képesek a kifutón. Mi pedig videóztunk.

Marczi Gábor

Nem egyszerű egy divatbemutatós modell élete. Sok furcsa dolgot kell tudnia, ami elsőre egyszerűnek tűnik, de egyáltalán nem az. Nemcsak azért, mert a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínpadán két avatott szempár előtt kell megmutatni mit tud a jelölt, hanem azért, mert a modellkedés is szakma. Sok mindennek a helyén kell lennie.

A magasságnak mindenképpen - de a testalkat egyéb tényezői is odafigyelést igényelnek a lányoktól. A modellek általánosan extrém vékony alkata miatt Frank Adél divattervező és a bama.hu közös kampányt indított a nőies modellek toborzására. A több mint hetven jelentkezőből kiválasztott jelöltek a rájuk váró gyorstalpaló mozgástréningből Vincze Balázs Harangozó-díjas, Imre Zoltán-díjas balettművésztől azonnal ízelítőt kaptak.

A Pécsi Balett igazgatója néhol előjátszotta, néhol kísérte, néhol a ritmust adva ösztönözte bátrabb mozgásra a lányokat. Volt, akinek férfiideálja szemeit kellett a hátában éreznie, volt, akinek titkos flört apró jeleivel kellett magabiztosságát növelnie, hogy a nőiessége a mozgásában is határozottan megjelenjen. Sokszor döbbenetesen nagy különbséget eredményezett ez a pár gondolat. Nem egyszerű nőnek lenni a színpadon sem.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Vincze Balázs és Frank Adél válogatta a modelleket (fotó: Marczi Gábor)
[/caption]

Nagyon sok lány jelentkezett pár nap alatt, hogy Frank Adél pénteki divatbemutatóján fellépni legyen esélye. A válogatás is kemény dolog, hiszen minden jelöltben volt szépség, báj vagy rafináltság. A válogatáson ezzel együtt a jó hangulat volt a jellemző. A lányok érezhették, hogy a lehetőségen kívül kaptak olyan tanácsokat is, ami a későbbiekben segítségükre lehet. Vesztese aligha volt a hétfő.

Azok, akik folytathatják, szerdán ruhapróbát tartanak. Újabb furcsa élménnyel lesznek gazdagabbak: melyik ruha lesz a legmegfelelőbb a modellnek, hogyan lehet életre kelteni az ruhákban az iparművész elgondolásait. Lesz munka bőven. Vajon minden a helyére kerül a végén? Pár nap múlva kiderül; az biztos, pénteken, a Széchenyi téren és a Nádor Galériában fel fognak lépni divatbemutatón az újdonsült Bama modell lányok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!