Kultúra

2012.11.24. 17:48

Áder János: példaértékű a magyar-horvát kapcsolat

Az Országos Horvát Napra Magyarországra látogató Ivo Josipovic horvát köztársasági elnökkel folytatott tárgyalásokat Áder János.

Ny. Sz. (Dunántúli Napló)

Áder János magyar és Ivo Josipović horvát köztársasági elnök volt a vendége a szombaton Pécsett, a Kodály Központban rendezett Országos Horvát Napnak. A két államfő Pécsett rövid tárgyalást is folytatott. Áder János a megbeszélést követően azt hangsúlyozta, példaértékű a két ország közötti jószomszédi viszony.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Áder János: példaértékű a magyar-horvát kapcsolat (fotó: Löffler Péter)
[/caption]

Példa nélküli, hogy két nép, amely évszázadokon át együtt él, nem keveredik háborúba, és komoly vitája sem volt egymással, mondta Áder János. Az elnök szerint ez a hagyomány kötelez bennünket arra, hogy a jószomszédi viszonyt megtartsuk. Áder János azt is elmondta, gazdasági tárgyalást is folytattak, kiemelve a Budapest-Rijeka vasútvonal és a két ország közötti gázvezeték fejlesztését.

Ivo Josipović szerint a magyarországi horvát és horvátországi magyar kisebbség támogatása azért is fontos, mert ezzel is támogatjuk a barátságunkat.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!