Kultúra

2012.11.17. 08:22

Játékos hétvége kicsiknek, felnőtteknek, több szinten

Lesz Társasjáték Kiállítás és Vásár (immár másodjára jön Pécsre), a rejtvényfejtők országos versenye is itt zajlik a hétvégén, mindemellett a játékok használatáról, gyerekkori fejlesztő hatásaikról is érdekes előadásokat hallhatunk egy nagyszabású játékmódszertani találkozón.

M. B. E.

A társasjátékok bemutatója és vására ma látható a Szivárvány Gyermekházban, ahol több mint félszáz újdonságot lehet megtekinteni, köztük az „Év játékát” és az esseni nemzetközi kiállítás figyelemfelkeltő darabjait. Ugyancsak ma rendezik a Tudásközpontban az Egy játékos nap című játékmódszertani előadás-sorozatot, melyen olyan témák kerülnek elő, mint a múzeumok szórakoztató, oktató programjai, az óvodai, a gyermekkönyvtári és az otthoni játékok és szerepük.

De szó lesz a társasjátékok hatásmechanizmusáról, kapcsolatteremtő funkciójáról is. Emellett ma és holnap a Vasutas Művelődési Házban kerül sor a Tiszai László Országos Egyéni Rejtvényfejtő Versenyre kezdő, haladó, mesterjelölt és mester kategóriákban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!