Kultúra

2013.05.22. 19:04

Ismerkedésben segít a kormány - Pécsen is

A tanulás kitolódása és a karrierépítés miatt a fiataloknak kevesebb a lehetőségük az ismerkedésre, ezen a helyzeten változtatna az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által támogatott vasárnapi táncos, ismerkedést segítő programsorozat – mondta Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. A pécsi ismerkedés szombaton lesz.

MTI/bama.hu

Az államtitkár a Szabad egy táncra? – Az első lépés egymás felé című vasárnapi rendezvénysorozat bemutatóján kiemelte: a friss népszámlálási adatok alapján a 30 év alatti nők 88, a férfiak 90 százaléka egyedülálló. A tanulási időszak meghosszabbodása miatt kitolódott a párválasztás ideje, és a diploma megszerzése utáni karrierépítés miatt is gyakran kevesebb a lehetőség párkapcsolat kialakítására – mondta.

Hangsúlyozta: szeretnének segíteni a fiataloknak, vasárnapi rendezvényeikkel lehetőséget akarnak teremteni, hogy tartós kapcsolatot alakíthassanak ki. A Szabad egy táncra? programokat Budapesten és több vidéki városban – Debrecenben, Pécsett, Szegeden, Miskolcon, Győrben, Szombathelyen és Székesfehérváron – rendezik meg vasárnap (Pécsen szombaton - a szerk.), a programokhoz Baja és Békéscsaba is csatlakozott – mondta. Hozzátette: a fővárosban 16 és 22 óra között a Nemzeti Táncszínház előtti téren várják az érdeklődőket.

Az Emmi a rendezvénysorozattal kapcsolatban korábban kiadott közleményében úgy fogalmazott: a helyszíneken izgalmas és sokakat érintő, a pártalálással, a párválasztással, a családalapítással kapcsolatos beszélgetések és előadások is várják a résztvevőket. A szervezésben a fővárosban és a megyeszékhelyeken működő Család-, Esélyteremtési és Önkéntes Házak is közreműködnek. A civil kezdeményezés alapján indult rendezvénysorozat kulturált körülmények között kíván lehetőséget biztosítani a találkozásra, az ismerkedésre.

Pécs Expo Center - programtervezet (május 25, szombat)

14:00 - Köszöntő, rövid programismertető
14:15 - Játék a közönséggel
14:30 - Táncos paródiák és nosztalgia-tánc az Eurodance Táncszínház előadásában
14:45 - Játék a közönséggel
15:00 - Társastáncok hullámhosszán az Adria-Szigó KTSE táncosaival
15:45 - Játék a közönséggel
16:00 - Akrobatikus Rock’n Roll és Faschion Dance a Pécsi Fordan Táncklub közreműködésével
16:30 - Hip-Hop Show az Eurodance Táncszínház bemutatója
16:45 - Flashmob, Össztánc a közönséggel

A rendezvény ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!