Kultúra

2013.08.14. 13:45

II. Szamárfül Fesztivál, gyermekek éjszakájával

A Zsolnay-negyed családi találkozója két napon át hatvan programmal jelentkezik.

M. B. E. (Dunántúli Napló)

A múzeumok éjszakája mintájára országos hagyományteremtő szándékkal meghirdeti a „gyermekek éjszakáját” a Zsolnay Kulturális Negyed, és az első ilyen éjfélig tartó találkozót – ahol a gyerekszemnek olyan különleges terek tárulnak fel, ahol korábban sosem járhattak – a pécsi II. Szamárfül Fesztivál keretében augusztus 24-én tartják. A Szamárfül Fesztivál (aug. 24–25.) emellett még számtalan érdekes újdonsággal várja a családokat.

A kétnapos rendezvénysorozaton minden műsor ingyenes, és lesz miből válogatni, mert öthektárnyi területen negyven helyszínen hatvan előadás és interaktív foglalkozás lesz száz közreműködővel. A Bóbita például Metamorfózis Bábfesztivállal jelentkezik, nyolc előadásukban a kicsik és a felnőttek is találhatnak kedvükrevalót.

Az események háziasszonya „Nagy Tündérfül” Szalóki Ági, aki gyermekeknek és felnőtteknek is énekel, valamint játékos zenés sétákra, jógagyakorlatokra, daltanulásra invitálja a családokat. A gyerekekről szól minden, de a szülők is rálelhetnek ifjúkori énjükre. Mert lesz itt manófaktúra, török birodalmi játszóház és még ezernyi csoda, szóval szamárság lenne otthon maradni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!