Kultúra

2014.03.06. 15:19

Nem a Buzzfeed, Bede Márton ajánlja Pécset

Pécsi hírportálok is benézték, de csak egy kamu profil pörgette fel a Buzzfeed cikket. A 444 szerzője szívatta a magyar médiát.

forrás: Made in Pécs

Frissítés: Újabb érdekes fordulatot vett a Buzzfeed cikkének ügye. Pénteken koraeste a 444.hu szerzője, Bede Márton bevallotta, hogy ő állította össze a 17 legcsodálatosabb magyar hely listáját, melyen harmadik lett Pécs. Michael Lewis tehát nem létezik, ettől Pécs még szép és a miénk és szeretjük.

Fél Pécs örvendezett az írásnak a Facebookon, sőt a pécsi önkormányzat hírportálja is megkajálta a Buzzfeed kamucikkjét. Miután a Made in Pécs kiderítette, hogy erősen kamuszaga van a cikknek, az önkormányzati hírportál skandallumot kiáltott.

Korábban írtuk:

Vadul terjed a Facebookon, hogy megint Magyaroszágot és azon belül is Pécset ajánlja a Buzzfeed. A klikk- és megosztásbarát címekkel és tartalmakkal operáló szerkesztőségnek semmi köze nincs a tartalomhoz, bárki feltehet ilyen cikket felhasználóként az oldalukra - rántja le a leplet a Made in Pécs weboldala. A szerző a jelenséget ahhoz hasonlítja, mintha az index.hu blogszolgáltatásán a blog.hu-n létrehozna valaki egy blogot, készítene egy toplistát, de a későbbiekben már az terjedne, hogy az index.hu szerkesztőinek a toplistája az összeállítás.

A cikk szakmaiságát és komolyságát mutatja, hogy Pécsről több mint 5 évvel ezelőtti, azaz a Széchenyi tér felújítása előtti képet sikerült összekukázni. A Buzzfeed szerkesztősége nem emelte szerkesztőségi cikkek közé Michael Lewis eddigi egyetlen bejegyzését - hívja fel a figyelmet a Made in Pécs.

Címkék#Pécs
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!