Kultúra

2014.10.17. 18:15

Havasréti József Déry-díjat kapott

A magyar irodalom művelésében elért kimagasló eredményéért többek mellett Havasréti József irodalomtörténész, író vehette át idén a Déry Tibor Alapítvány díját - közölte az Artisjus Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület.

MTI

Havasréti József médiakutató, irodalomtörténész, író – a Pécsi Tudományegyetem BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének oktatója. Kutatásai egyebek mellett a városi kultúrára, a populáris zenére, a szocializmusbeli neoavantgárd művészeti csoportokra és a húszas-harmincas évekbeli magyar irodalmi kultúrára terjedtek ki – minderről számos előadást és tanulmányt publikált.

Önálló kötetei: Alternatív regiszterek. A kulturális ellenállás formái a magyar neoavantgárdban (2006), Tudományos írásmű (2006), Széteső dichotómiák. Színterek és diskurzusok a magyar neoavantgárdban (2009). 2014-ben egyszerre jelent meg a Magvető Kiadónál két különböző műfajú könyve: az egyik egy Szerb Antal-monográfia, a másik pedig az Űrérzékeny lelkek című regény – mindkettő eredeti látásmódjával váltott ki elismerést. Szerb Antal című monográfiájáért 2014-ben Artisjus-díjat kapott.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!