Kultúra

2014.10.17. 10:45

Számos csemegét kínál Pécsett a Zeneszüret Fesztivál

Komoly- és klasszikus zenei előadásokkal, valamint jazzkoncertekkel, vetítéssel és kiállításokkal várják a vendégeket Pécs különböző helyszínein október 22-26-ig.

BAMA

Október 22. és 26. között nemcsak a város mediterrán hangulatú tereiért,a felújított Zsolnay negyed, a Dzsámi nemcsak országosan egyedülálló épületkomplexumaiért érdemes ellátogatni Pécsre, de a több éves múltra visszatekintő Zeneszüret Fesztivál várja a klasszikus zenei csemegéket kedvelőket Magyarország sokak szerint legkiválóbb akusztikájú koncerttermébe, a Kodály Központba.

A teljesség igénye nélkül a fesztiválon Balog József új Liszt CD-jét mutatja be, stílusosan a Liszt teremben. Kocsis Zoltán szintén zongoraművész fiával, Kocsis Krisztiánnal négykezesezik, a Dobra János vezette Budapesti Tomkins Énekegyüttessel Magyarországon egyedülálló repertoárból adnak ízelítőt. A Pécsi Bazilikában Gyöngyösi István orgonajátékának izgalmas párja lesz Keller András hegedűjátéka, aki ezúttal nem vezényel, hanem saját hangszerén játszik majd. A világ 10 legjobb zenekara között jegyzett Budapesti Fesztiválzenekar Haydn, Mozart, Rossini versenyműveiből válogatva magával ragadó muzsikával kényezteti majd a közönséget.

Ezen a héten azok is belekóstolhatnak a klasszikus zene hangulatába, akik nem mennek el a koncerttermekig, hiszen az utcától a moziig, kiállítóterektől az interaktív színházi produkciókig a rendező Filharmónia a társművészeteket is segítségül hívja, így mindenütt jelen lesz a komolyzene olyan „köntösökben” is, ahogy csak ritkán lehet megtapasztalni, ne hagyja ki!

Programok

2014. október 22. - Balog József zongora

2014. október 24. - Budapesti Tomkins Énekegyüttes
- Kocsis Zoltán zongora
- Kocsis Krisztián zongora
- Művészeti vezető Dobra János

2014. október 25. - Gyöngyösi Levente orgona, Keller András hegedű

2014. október 26. - Budapesti Fesztiválzenekar
- Fejérvári Zsolt nagybőgő
- Andrea Bressan fagott
- Vezényel Takács-Nagy Gábor

Kiállítás

A fesztivál ideje alatt a Kodály Központban
- Zászkaliczky Ágnes festőművész
- és Garas Kálmán fotóművész „Zenész portrék”
című kiállítása tekinthető meg.

Részletes programok: http://www.zeneszuret.hu/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!