Kultúra

2014.11.26. 18:32

Kispálék már hangolnak a Fishingre

Most az 1994-98-as időszak 42 dala kerül terítékre június 17-én. Bemutatták az idei fesztivál hangulatvideóját is.

M. B. E. (Dunántúli Napló)

Kiválogatták már azt a 42 dalt a Kispál és a Borz együttes 1994–1998 közötti időszakából (a Sika, kasza, léc, az Ül, a Bálnák, ki a partra és a Holdfényexpressz című lemezekről), melyből összeállítják a 2015-ös Fishing on Orfű nulladik napjának (2015. június 17.)  programját – számolt be Kispál András Pécsett sajtótájékoztatón az alterfesztivál előkészületeiről. December közepén kezdik a próbákat, tavaszra pedig kész programjuk lesz. Elindul hétfőtől a 2015. június 17-20. között zajló fesztiválra a jegyárusítás is, melyre kedvezménnyel csak ebben az évben lehet belépőket venni.

Lovasi András arról is beszámolt, hogy jelentősen feljavítják a fesztiválon a vizuális technikát, s biztonságosabbá teszik a terepet. Többek között a nagyszínpad felső részén több rézsűt is kialakítanak, és lampionokat szerelnek fel a kempingtábor sötét térségeiben. Emellett az ivó- és a fürdővízellátásban, higiénés szolgáltatásokban is javulásra lehet számítani.

Újdonság továbbá, hogy az egyik színpadot az úgynevezett Nagyszoba Projekt számára rendezik be. Ez a program tavasszal indul a neten, és olyan kezdő zenekarok kapnak benne bemutatkozási lehetőséget (előre megadott és nem változtatható hangkeltő eszközök között), melyek kifejezetten értékes, de kevésbé közönségbarát muzsikát játszanak, s emiatt más hazai fesztiválokon egyáltalán nem kapnak megjelenési esélyt.

Az előretekintés mellett a nosztalgiázás is helyet kapott: debütált a látogatók idei képeiből összevágott Fishinges hangulatvideó:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!