Kultúra

2014.12.16. 17:34

Színművészek, énekkarok búcsúztatják Balikó Tamást

Szerdán 11.30 órakor kezdődik a Pécsi köztemető kápolnájánál Balikó Tamás színművész, rendező, színházigazgató temetése.

M. B. E. (Dunántúli Napló)

A színművész Kertek balladája című CD-jéről szól majd a zene, és a hivatalos ceremónia 12 órakor evangélikus istentisztelettel és az evangélikus énekkar szolgálatával indul. Ezt követően a Pécsi Nemzeti Színház nevében Vidákovics Szláven búcsúzik, Németh János színművész a Maradj velem című zsoltárt mondja el, Vermes Tímea opera-énekesnő énekel, Bókai Zoltán orgonakíséretével.

A magyar színháztársadalom részéről Hegedűs D. Géza mond beszédet. A sírnál folytatódik az evangélikus szertartás a Pécsi Nemzeti Színház énekkara és az evangélikus énekkar közreműködésével, Szőcs Artur színművész, rendező mond verset, a család és a barátok nevében pedig az igazgatótárs Simon István emlékezik. Ugyancsak szerdán 9 órakor a Győri Színház előcsarnokában Balikó Tamásra emlékeznek néma gyertyagyújtással és délelőtt Budapesten az Operettszínház előtt is lesz búcsúztatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!