Kultúra

2015.02.28. 18:10

Idén elhagyja Pécset a Rockmaraton

Pécsről Dunaújvárosba költözik a Rockmaraton – terjedt el a hír még csütörtökön este az interneten. Varga Zoltán főszervezőt kérdeztük, hogy mi is történik valójában.

Mészáros B. Endre (Dunántúli Napló)

– Csak nyaralni megyünk egy hétre július 13 és 19. között a dunaújvárosi Szalki-szigetre – fogalmazott lapunknak Varga Zoltán. – Egyszerűen arról van szó, hogy idén 25 éves a Rockmaraton, melyből tíz évet a Csörge-tónál. tizennégyet a Malomvölgyi arborétumban töltött, és valami nagy durranással akartuk megünnepelni a negyedszázados jubileumot.

Mint kiderült ehhez, Baranyában tizenegy helyszínt is felkerestek, de egyet sem találtak igazán alkalmasnak.

– A dunaújvárosi viszont olyan hely, ami páratlan a hazai könnyűzenei fesztiválok történetében, ilyen még Orfűn, vagy a Szigeten sincs, mert például a fesztiválközönség kizárólagos használattal saját strandot is kap – folytatta a főszervező. – Zöld övezetben található, a lakóházaktól, nyaralóktól elkülönített részen. Természeti környezete pedig hasonlít a malomvölgyihez, ám az infrastruktúra színvonala két osztállyal magasabban áll. Itt betonutak, hatalmas parkolók vannak, sík területeken lehet sátrazni, angol WC-k, valamint kiépített szennyvízhálózat van. Sokkal tágasabb a terület, a színpadok is jobban elszeparálhatók. Jóval többen férnek el, bár rögtön megjegyzem, nem szeretnénk a korábbinál sokkal nagyobb fesztivált, legfeljebb 40-45 ezer látogatót engedünk be.

Megtudtuk azt is, hogy bármilyen jól alakulnak a dolgok a Szalki-szigeten, csak egyéves szerződést kötöttek, jövőre a hely már foglalt, az üzemeltetők egy nagyszabású utazó fesztivált terveznek ide. A jövő még bizonytalan: nem kizárt az sem, hogy a Rockmaraton visszatér a Malomvölgybe, ahhoz azonban a helyszínt alaposan át kellene építeni.

A fesztivál költözése kapcsán a főszervező fontosnak tartotta megemlíteni, hogy továbbra is jó a kapcsolatuk a pécsi önkormányzattal. Ennek bizonyítéka, hogy a stáb megbízást kapott egy háromnapos pécsi összművészeti fesztivál megszervezésére. Az augusztusi program részleteit később ismertetik.

A Rockmaratont viszont továbbra is pécsinek tekintik, hiszen a teljes szervezőcsapat pécsi, és a baranyai törzsközönséget is fontosnak tartják. Éppen ezért a baranyaiak a heti- és a napijegyek megvásárlásakor „egy útiköltségnyi” kedvezményt kapnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!