Kultúra

2015.06.25. 16:13

Pécsi szextett Gesztesivel

Csaknem másfél évtizeddel ezelőtt találkozhatott a pécsi közönség Gesztesi Károllyal a színpadon, aki akkor a Pécsi Nemzeti Színházban szerepelt. A filmek, tévésorozatok révén celebbé váló színészt zajos életéről, új terveiről kérdeztük, s arról a bohózatról is, melyben csütörtökön a Pécsi Nyári Színházban látható.

Mészáros B. Endre (Dunántúli Napló)

– Emlékszik még arra a pécsi darabra?
– Az volt a címe, hogy Boldog születésnapot!, és két színész páros szerepelt benne, Balikó Tamás Hegyi Barbarával, valamint Liptai Claudia és jómagam. Nagyon megkedveltük akkor a várost, mindig egy-egy hétre ruccantunk le, Tamás pedig úgy szervezte a programot, hogy lejussunk néhányszor Villányba is. Aztán a házaspáros kapcsolat megszakadt, amikor ők Barbarával külön utakon folytatták. Mi sem vagyunk már együtt Claudiával, de azt hozzátenném, hogy minden sajtóhír ellenére jóban vagyunk.

– A pécsi előadásuknak kicsit vad a címe, például pár éve a darab pécsi változata Duplafoglalás néven ment.
– A címet nem a színész választja meg, szerintem is kicsit sok a „Ma estére szabad a kecó, avagy a londoni szextett”, elég lenne csak az egyik fele. A színműről ugyanakkor csak jót mondhatok, hat éve bemutattuk már a József Attila Színházban, és óriási sikere volt. S azt kell mondjam, igazi csapatmunkában a mostani játék még jobb lett.

– Tavasszal nagy port vert fel a Jóban Rosszban sorozattal a szakítása. Mi most a helyzet?
– A Karinthy Színházban június 25-én lesz egy új bemutató, aminek a főszerepét játszom, most ez köti le minden időmet. A tévét illetően júliusban döntöm el, hogyan tovább. A Jóban Rosszbanból végleges a távozásom, viszont hívnak mindkét kereskedelmi csatornához újabb sorozatokba.

– Nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy egy hónapra Amerikába megy. Milyen útról volt szó?
– Végül nem én, hanem másik pécsi szereplőtársam, Hujber Feri ment ki, mert én nagyon készülök az új színházi előadásomra, valamint a saját filmemre.

– Apropó, saját film. Hogy áll most a projekt?
– Sajnos csúszni fog. Ugyanis Gulyás Buda, a vezető operatőröm sokkal előbb elígérkezett már egy másik filmbe. Megvárjuk, amikor ott végez, s remélhetőleg jövő májusban kezdődhet a forgatás. Azt azonban elárulhatom, több szerepre találtam már színészkollégát. Így ott lesz a filmben várhatóan Stohl András, Kern András, Fenyő Iván, Ernyei Béla, Gáti Oszkár is.

– Mivel foglalkozik, amikor hátat fordít a színpadnak?
– Golfozással, futással és erőnléti edzésekkel. Az egészséges élet lett mostanában a hobbim.

A Nyóckertől a Jóban Rosszbanig

Gesztesi Károly 1963-ban született Budapesten (Tóth Károly volt az eredeti neve).

A Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után 1988-tól a Thália Színházban játszott, aztán a Miskolci Nemzeti Színház és a József Attila Színház társulatának tagja volt. 1994-ben a Vígszínházba igazolt, 1998 óta szabadfoglalkozású. Játszik a színészzenekarban, és az egyik legismertebb magyar szinkronszínész. Erről az oldaláról többek között a Shrek főhőseként ismerhetjük. Nevesebb filmszerepei: Magyar vándor, Csak szex és más semmi, Papírkutyák, Megy a gőzös, Nyócker, Valami Amerika 2., Jóban Rosszban tévésorozat.

Elvált, 5 gyerek édesapja. Legidősebb fia, Gesztesi Máté ugyancsak színész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!