Kultúra

2015.12.03. 14:28

December 16-án nyílik a kapu

December 16-án pedig ingyenes születésnapi műsorfolyamra várják az érdeklődőket a Kodály Központba.

M. B. E.

Igen szokatlan az hazánkban, hogy aki csak megfordul a Kodály Központban, az kivétel nélkül dicséri és euforikus hangulatban nyilatkozik róla – mondta Páva Zsolt, Pécs polgármestere, a ház ötéves ünnepi gálakoncertjének beharangozóján.

Aztán Vincze Balázs, a ZSÖK igazgatója számokkal is alátámasztotta a sikertörténetet: eddig 415 ezer látogató járt itt, 967 rendezvény volt, ebből 777 koncert. Bemutattak a ház történetének emlékezetes pillanatait tartalmazó jubileumi kötetet is, december 16-án pedig ingyenes születésnapi műsorfolyamra várják az érdeklődőket a Kodály Központba. A regisztrációhoz kötött ingyenes programokban délelőtt a gyerekeknek szól az Ilyen a jazz címmel extra „Desszert”, 14 órától pedig a Best of Kodály Központ műsorban a vendégek belehallgathatnak egy videórészletekkel és fényképsorozattal illusztrált hangfelvétel-sorozatba az öt év legszebb pillanataiból. 16 órától gyermek- és ifjúsági kórusok adnak koncertet a Filharmónia idei két díjazottja, Marcelina Beucher lengyel szoprán és a Thaiföldi fuvolaművész Ting-Wei Chen közreműködésével, az esti gálán bemutatkozik a zenekar Fesztiválkórusa, majd Baráti Kristóf Bogányi Tiborral játszik cselló-hegedű duót Bánfalvi Zoltán erre az alkalomra írt Divertimentójában, és Márta István Tér-Idő zeneműve is ekkor hallható először Bertók László verseit felhasználva vegyes karra, énekes és hangszeres szólistákra, miközben Cseri László fotómontázsait vetítik. Az ünnep fényét emeli, az is, hogy ősbemutatókon túl a ház előtt az utolsó mozaikok is felkerülnek a Keményffy Gábor-kerámiaszoborra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!