Kultúra

2015.12.05. 08:00

Mikulás-hétvége sok programmal

Számos helyszínen és módon - még futva is - ráhangolódhatunk a Mikulás érkezésére és a karácsonyra a hétvégén.

Hajdu Zs., Szakács M. (DN)

Szombaton Pécsett, a Pepita Kultúrtérben, a Balokány-ligetben rendeznek Mikulás-várót 14 órától. A Nick-udvarban is találkozhatnak a gyerekek a Mikulással 17.00–18.30 között.

Adventi vásárt rendeznek Bicsérden szombaton 12 órától a polgármesteri hivatal udvarán lévő piactéren, ahol gyerekruha- és játékbörze lesz. Emellett helyi termékeket – mézeskalács, méz, tűzzománc- és kerámiatermékek, saját készítésű ajándékok – is árusítanak majd. Délután három órától kezdődik a Télapó-ünnepség a szabadtéri színpadnál.

Vasárnap, Mikulás napján a pécsi Mikulás egész nap várja a gyermekeket a Széchenyi téren, az Adventi Kézműves- és Mesevásáron 10 és 19 óra között. A Mikulás Házában a fehérszakállú 10 és 12 óra között ajándékkal is készül.

A Motoros Mikulás Gurulás idén pont Miklós napjára esik. A motoros Mikulások célja, hogy a gyerekek arcára mosolyt, örömet, meglepődést és vidámságot csaljanak. Az általuk bejárt útvonalon finomságokkal lepik meg az éppen arra járó gyerekeket. A csapat vasárnap 10 órakor indul a Budai vámnál lévő Tesco-parkolóból.

Negyedik alkalommal rendezi meg a Jótékonysági Mikulásfutást a Szemem Fénye Alapítvány Pécs belvárosában vasárnap délután, amelyhez várják a csatlakozókat.

A Mikulás idén is kilátogat a bükkösdi Ökoparkba, a program fél 10-kor kezdődik.

Kocogva mindenki Mikulásnak érezheti magát

Idén negyedik alkalommal rendezik meg Pécsett a Jótékonysági Mikulás Kocogást szombat délután. A sokak által csak „bikinis Mikulás-futásnak” nevezett eseményen, ahogy az a nevéből is kiderül, a decemberi időpont, a hideg ellenére aki kedvet érez magában, egy szál bikiniben, vagy egy fürdőnadrágban vághat neki a két kilométeres távnak.

A 15 órakor rajtoló kocogásra 12 órától lehet nevezni, a rajt és a cél is a Civil Közösségek Házánál lesz. Az esemény persze nem csak arról szól, hogy a rajthoz állók le tudják vetkőzni a gátlásaikat (és a ruháikat is persze), hanem jótékony célt is szolgál. A nevezési díjakat ugyanis egy gyermekek segítésével foglalkozó alapítványnak ajánlják fel a szervezők, így aki egy-egy falatnyi – lehetőleg azért piros – ruhadarabban teljesíti a távot, az egy kicsit végeredményben igazán Mikulásnak is érezheti magát, hiszen segít a kocogásával másoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!