Kultúra

2016.01.04. 18:00

POSZT: új ügyvezetőről döntöttek

Döntött a szakmai bizottság, megvan, ki lesz a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) új ügyvezetője - írta az origo.hu.

Forrás: origo.hu, MTI

A POSZF Pécsi Országos Színházi Fesztivál Közhasznú Nonprofit Kft. nemrég pályázatot írt ki a Pécsi Országos Színházi Találkozó ügyvezetői posztjára. A benyújtási határidő december 30-án járt le.

Az ügyvezetői posztra három pályázat érkezett.
Komáromi György, a Radnóti Színház gazdasági igazgatója Göttinger Pállal és Lévai Balázzsal közösen adta be szakmai anyagát.
Magyar Attila, a Zsolnay Negyed gazdasági igazgatója Szűcs Gáborral és Kővári Zsuzsával közösen pályázott.
A harmadik aspiráns Kiss László rendező volt.

A pályázókat január negyedikén szakmai bizottság előtt hallgatták meg. A bizottság tagjai Őri László, Pécs alpolgármestere mellett a Magyar Színházi Társaság képviselője, Jordán Tamás szombathelyi színigazgató és a Magyar Teátrumi Társaság delegáltja, Rázga Miklós pécsi színigazgató voltak.

Az Origo információi szerint Kiss László pályázatát formai okokra hivatkozva kizárták a versenyből: Kiss nem csatolt a pályázati kiírásban elvárt üzleti tervet. A bizottság az Origo információi szerint nem támogatta Komáromi György pályázatát.
A nyertes így Magyar Attila, Szűcs Gábor és Kővári Zsuzsa pályázata lett.

Magyar Attila pályázatát támogatta a Pécsi Országos Színházi Találkozót (POSZT) szervező cég ügyvezetői posztjára a cég tulajdonosaiból álló bírálóbizottság, amely hétfőn hallgatta meg a pályázókat - közölte az MTI-vel Őri László, Pécs alpolgármestere. Megjegyezve: a pécsi aspiráns vállalta, hogy a Magyar Színházi Társaság által felvetett szakmai kérdésekre és észrevételekre a színházi találkozót működtető társaság január 12-i taggyűléséig válaszol.

Az alpolgármester reményének adott hangot, hogy január 12-én egyhangú döntés születhet az új ügyvezető személyéről.

Címkék#POSZT#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!