Kultúra

2016.06.23. 11:08

Hirtelen minden ingyenes lett a Fényfesztiválon

Minden program ingyenes lesz július 1-3. között az első Zsolnay Fényfesztiválon, még a korábban több ezer forintos jeggyel meghirdetett koncertek is.

M. B. E. (DN)

Korábban is ezt ígérték a rendezvény mintegy másfélszáz programjára, de a Dóm téren a július 1-ei 19.30 órai Buika- és a július 2-ai 20 órai Natalia Imburglia-koncertre több ezer forintos jeggyel lehetett csak bejutni. A két világsztár fellépését pedig most ugyancsak ingyenessé tették.

– Mi a magyarázata a változtatásnak, kevés jegy fogyott el előzetesen? – kérdeztük Móczár Gábortól, a ZSÖK NKft. program-, marketing-, nemzetközi kapcsolatok igazgatójától.

– Azért lett ingyenes – válaszolta –, mert így szélesebb kör előtt nyílhatott meg a lehetőség a koncert élvezetére. A Rádió 1 ugyanis beszállt a koncertek szponzorációjába, ám az üzleti titok, hogy mekkora összeggel. Akik pedig előzetesen már jegyet váltottak valamelyik világsztár estjére, azokat most mind név szerint kiértesítették, és visszaváltják a belépőket a Zsolnay-negyed infopontjain.

Jó tudni továbbá, hogy szabályozva van, mennyien férnek be egyszerre a Dóm térre, ahol a székesegyház nyugati oldalán folyó munkák miatt térlezárás is van, így a megengedett létszám mintegy háromezer főre csökkent. Érdemes tehát előzetesen regisztrálni (június 30-ig van rá mód), mert akik felkerülnek a névjegyzékre, azok soron kívül mehetnek be a térre, és biztosan láthatják az előadást, míg mindenki más csak akkor juthat be, ha ezen felül marad még hely.

A fesztivállal kapcsolatos új információ az is, hogy kialakult a fényfestő verseny döntőseinek köre: 7 magyar és 7 külföldi alkotó mutathatja be július 1. és 2. napján sötétedéstől a székesegyház homlokzatán látványos 3D videóit. Emellett a belváros húsz helyszínén láthatók majd fényalkotások.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!