Kultúra

2016.06.21. 19:56

Kezdődik a Fishing on Orfű, de máris teltházas

Szerdán startol a kilencedik Fishing on Orfű, több mint száz zenei produkcióval. Videóztunk a kapunyitásnál.

M. B. E. (DN), videók: N. L.

A nulladik nap ezúttal is, de már utoljára a Kispál és a Borzé, a feszten Horváth Gergelyt, a Petőfi Rádió idén távozó szerkesztő-műsorvezetőjét díszdoktorrá avatják, ismét lesz Víziszínpad, továbbá hangulatos fröccs- és sörtúrák is.

A fesztivál délben nyitotta meg kapuit, de már minden nap teltházas, akinek nincs jegye vagy bérlete, az legfeljebb másodkézből vásárolhat az informális csatornákon.

Kispál-búcsú
Kispál és a Borz-koncert lesz a kiemelt attrakciója a nulladik napnak (erre az eseményre fogytak el ismét leghamarabb a belépők). A Visszatérő-trilógiája utolsó évében a zenekar záróakkordként az együttes karrierjének utolsó szakaszát eleveníti fel: A Velőrózsák, a Turisták bárhol, és az Én, szeretlek, téged lemezek legjobb dalai kerülnek elő, egyúttal Lovasi Andrásék egy pörgős, slágeres, meglepetésektől sem mentes zárást ígérnek.

Akusztikusan
A Víziszínpad programja a jól bevált gyakorlat szerint mini akusztikus koncertekből áll, és ezúttal is a közönség segítségét kérték a műsor összeállításában. Aztán felkeresték azt a 15 zenekart, akit a fesztiválra látogatók legszívesebben itt látnának, így ezen a pódiumon hallhatjuk többek között a Ricsárdgír zenekart, a Tudósokat, a Bagossy Brothers Companyt, Szabó Benedeket és a Galaxisokat, az Elefántot, A Kutya Vacsoráját és az Esti Kornélt.

Csak szabadon
Évek óta a Hosszúlépés Fröccs(kul)túra a legnépszerűbb off-program, ahol a látogató neves zenészek és írók társaságában kóstolhatja végig a környék legfinomabb fröccseit. Beck Zoli és Háy János, valamint Varga Livius túrája már betelt, de még van egy-két Szűcs Krisztián és Szálinger Balázs csoportjában. Lesz emellett barlangtúra, Sommelier on Orfű, Szekszárd Gourmet, bringatúra, sárkánytúra, rekeszépítés, zsonglőr játszóház és FesztiVáltó is.

Nézünk a moziban
A fesztivál bejáratához közeli szabadtéri helyen sötétedés után némafilmeket, majd zenei filmeket lehet megtekinteni. A némafilmek közt rengeteg burleszket és számos fontos animációs alkotást láthatunk. Hajnalban pedig előkerül többek között 2015 egyik legsikeresebb független zenei filmje, a Balaton Method, Lévai Balázstól az Engedem, hadd menjen, és a Tankcsapda 25. jubileumi évét megörökítő Három Rohadék Rockcsempész.

Névadók
Idén a publikum elhunyt legendás zenészeket javasolhatott nagyszínpadi névadónak, s így a legnagyobb koncerthelyszín a Liszt Ferenc Nemzetközi Nagyszínpad lett (a második legtöbb szavazatot Kurt Cobain kapta). Lesz Kovács Ákos nagyszínpad is, de ő nem zenél, hanem Dadan, az ismert menedzser. Névadásban egyébként jól áll a kermpingben is a fesztivál, a fellépő zenekarok után van már Pál utca, Kistehén legelő, Heaven Street és Óriás tér is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!