Kultúra

2014.01.21. 07:03

A Dóm Kőtárban adják át a tizenegyedik Tüke-díjat

Ma ismét civil ünnepet tart a város, immár tizenegyedik alkalommal adják át a polgárok ajánlása, az alapítványi kuratórium döntése alapján odaítélt Tüke-díjat.

K. E. (Dunántúli Napló)

Az elismerés kapcsán köztudomású, hogy 234 évvel ezelőtt állíttatta ki Mária Terézia királynő a kancelláriában a Pécs városának szóló királyi privilégium levelet. Pécs város szabad királyi rangra emelésének napjára emlékezve 2004 óta a civilek által létrehozott Tüke Alapítvány kuratóriuma minden évben díjat ad a polgárok szavazatai alapján annak, aki sokat tett a városért, aki lokálpatriotizmusból jelesre vizsgázott. A kezdeményezés szép hagyományt ápol, és immár több mint egy évtizede erősíti a polgári értékeket.

Idén változás lesz az elismerés átadásában. Az ünnepi alkalommal hagyományos szentmisét 18 órakor tartják a Pécsi Székesegyházban. A 11. Tüke-díjat ezt követően a Dóm Kőtárban adják át a 19.30 órakor kezdődő ünnepségen. A szentmise keretében idén is felcsendülnek a Tüke mise hangjai.

Címkék#Tüke-díj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!