Kultúra

2009.03.10. 11:59

A felolvasódélutántól a fuvolazenéig Sellyén

Bizakodóan néznek 2009 elé a sellyei Művelődési Központban, annak ellenére, hogy a városnak egyelőre még nincs idei költségvetése – állítja Csutorás Jánosné, aki régóta nyugdíjasként vezeti az intézményt, jelenleg az üzemeltető Füzes Stúdió 3 Bt. megbízásából.

Méhes K.

Történt ugyanis még tavaly, hogy a művelődési ház működtetését kiszervezték, és így a vállalkozó viszi a programok oldaláról, míg az önkormányzat biztosítja – mint a törvény előírja – a helyet és állja a rezsit. A pécsi székhelyű vállalkozók a programok biztosítása és a pályázatok lebonyolítása mellett megalapították a Köszönet-díjat, amit az kap meg, aki civilként a legtöbbet tette Sellye művelődéséért. Első ízben, idén az elismerésben Répásné Hegedűs Katalin, magyar-ének szakos tanár, kórusvezető részesült.

Mint Csutorás Jánosné beszámolt róla, idén már két jelentős, sikeres rendezvényen vannak túl: januárban a magyar kultúra napján felolvasó- délutánt tartottak, ahol széles érdeklődés mellett 5-5 percben olvastak fel kedvenc alkotásaikból. Jó hangulatban zajlott az ormánsági disznótorosverseny is február folyamán.

És szerencsére a folytatással sem lesz gond: az év első felében külön figyelmet érdemel az ormánsági napok, a Dráva menti kerékpártúra és az itt született Amtmann Prosper József fuvolaművész emléktáblájának avatása. Ez alkalomból ifjú zenészek meghívását és koncertjét is tervezik.

Címkék#Sellye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!