Kultúra

2011.09.14. 18:51

A Hamerli név is fémjelzi a megújuló pécsi kultúrát

A pécsi Király utcai ház a XIX. századtól a Hamerli család vaskereskedésének, raktárának és lakásának adott otthont, amelyet ma is egyszerűen „Hamerli”-ként ismernek.

Méhes K.

A Kulturális Örökség Napjai elnevezésű hagyományos európai kulturális eseményhez idén csatlakozott a Pannon Klassz Közösség Kulturális Klaszter és Csorba Győző Megyei-Városi Könyvtár, akik a pécsi Király utca 9. szám alatt található épületegyüttes kapuit nyitják meg a nagyközönség előtt.

Az utóbbi időben már rendszeressé vált az itteni Retro Könyvvásár, amely szeptember 17–18-án számos művészeti programmal bővül ki, és várja két napon át a betérőket. Amolyan igazi kulturális fellegvárként megidézve a „pécsi nagyok” – Tüskés Tibor, Várkonyi Nándor, Csorba Győző, Weöres Sándor – és főként a Hamerli család emlékét.

Az egykori gyermekkönyvtár helyiségeiben Hamerli Antal 1939-ben készült, Pécsről szóló rövidfilmjét vetítik le, a falakon Weinreich László pécsi magángyűjtő számolócédula-kiállítása lesz látható.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!