Kultúra

2012.07.31. 08:48

A János vitéz Iluskájának jó humora van

A Pécsi Nyári Színház legimpozánsabb előadása következik csütörtöktől, a Black Comedy komédia neves pesti művészekkel, helyi színészekkel, és egy új üdvöskével, Kulcsár Viktóriával, akit szeptembertől a PNSZ-ben több darabban is viszontláthatunk.

Mészáros B. Endre (Dunántúli Napló)

– Milyen érzés színművészetis hallgatóként Hegyi Barbara mellett főszerepet játszani?

– Nem vagyok azért teljesen járatlan a színpadon, az idei POSZT-on a budapesti Katona József Színház versenydarabjában, A filozófusban a szerelmes fruskát alakítottam.

– Hogy lett ebből Pécs?

– A Budapesti Színművészeti Egyetemen vagyok ötödéves a zenés osztályban, s mi énekeltünk az utóbbi két POSZT gálaműsorában. Vélhetően nem túl rosszul, mert a most készülő pécsi János vitézhez kasztingot szerveztek közöttünk, s ott választottak ki. Ugyanezen a meghallgatáson aztán felfigyelt rám Szikora János is.

– Vonzó ez egy leendő pesti színésznőnek?

– Igazából hajdúböszörményi vagyok. S miután énekes színésznőnek készülök, itt pedig eljátszhatom Iluskát és a francia királylányt is, hát ennél álmodni sem tudnék szebbet. A Black Comedy meg a prózai hab a tortán.

– Vonzó a társulat is?

– Az éles színházi életet itt ismerem majd meg, az első benyomások pedig igen kedvezőek. Az is biztos, hogy szeretni fogom ezt a várost, főként, ha biciklivel is bebarangolhatom.

– Mivel ajánlja a Black Comedy-t?

– Az író parádés helyzetkomikumokat sorakoztat fel. Egy áramszünet okozta „sötétségben” láthatjuk, amint színlelt mondataink mellett testünk az igazi gondolatainkat közvetíti.

– Jön egy esztendő Pécsett. De mi várható öt év múlva? Pécs, Debrecen vagy Budapest?

– Lehet ez a sorrend, szeretnék jó társulatokhoz kerülni. Tréfán kívül pedig örömmel lennék hosszú távon pécsi színésznő, de azért ez nem csak rajtam múlik.

Jó zenei alapok

Kulcsár Viktória 1988-ban született Debrecenben. Hajdúböszörményben nőtt fel, ahol általános iskolásként több népdaléneklési versenyt is megnyert. A cívis városban érettségizett, az Ady Endre Gimnáziumban. 2008 óta a Budapesti Színművészeti Egyetemen Novák Eszter zenei osztályában tanul. Színművészi gyakorlati esztendejét a 2012/2013-as évadban a Pécsi Nemzeti Színházban tölti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!